Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Sisäilmaongelmat esillä perjantaina Ilman päivänä

Hengitysliitto

Sisäilmaongelmat esillä perjantaina Ilman päivänä

Tiedote.
Julkaistu: 25.08.2016 klo 09:00
Julkaisija: Hengitysliitto

Hengitysliitto nostaa Ilman päivänä 26. elokuuta esiin vertaistuen merkityksen sisäilmasta sairastuneille. Aiheesta keskustellaan paikallisten hengitysyhdistysten järjestämillä piknikeillä eri puolella Suomea. 

- Tänä päivänä suurin ilmanlaadun ongelma liittyy huonoon sisäilmaan, joka sekä sairastuttaa että heikentää hyvinvointia. Sisäilmaongelmat koskettavat niin lapsia kuin aikuisiakin. Jotta kaikilla olisi mahdollisuus tavata vertaisiaan, kutsuvat hengitysyhdistykset kaikki keskustelemaan piknikille esteettömässä ulkoilmaan, kertoo Hengitysliiton järjestöjohtaja Mervi Puolanne.

Hengitysliitto viettää Ilman päivää valtakunnallisesti nyt ensimmäistä kertaa. Päivän teemaksi valittiin vertaistuki, sillä se auttaa monia sisäilmasta sairastuneita selviytymään vaikeassa tilanteessa. Sisäilmasta sairastuminen voi terveyden menettämisen lisäksi johtaa esimerkiksi kodista tai työpaikasta luopumiseen.

- Vertaistuki on tällaisessa tilanteessa äärettömän tärkeää. Sen avulla voi jakaa ajatuksia ja kokemuksia muiden sairastuneiden kanssa ja saada heiltä tukea, kertoo Puolanne.

Hengitysliitto kouluttaa vertaisohjaajia, jotka ohjaavat vertaisryhmiä hengitysyhdistyksissä eri puolilla Suomea sekä vastaavat sisäilmasta sairastuneiden vertaispuhelimeen. Soittamalla vertaispuhelimeen sisäilmasta sairastuneet ja heidän läheisensä voivat kysyä neuvoja ja saada tukea. 

- Puhelin tarjoaa tukea erityisesti heille, jotka eivät voi esimerkiksi välimatkojen vuoksi osallistua vertaisryhmiin, kertoo Puolanne.

Jatkossa kehitetään myös verkkovertaistukea, jonka tarkoituksena on tarjota verkossa toimivia vertaisryhmiä ja teemallisia luentoja.  Lisätietoa Hengitysliiton tarjoamasta vertaistuesta saa osoitteesta www.hengitysliitto.fi/vertaistuki.

Jopa 600 000 – 800 000 suomalaista altistuu päivittäin kosteus- ja homevaurioille kodeissa, työpaikoilla, kouluissa ja päiväkodeissa. Sairastuneita arvioidaan olevan tuhansia. 

 

Lisätietoja:

Mervi Puolanne, järjestöjohtaja, puh. 040 588 2782

 

Hengitysliitto edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Liiton 91 jäsenyhdistyksen toiminnassa on mukana yli 30 000 hengityssairasta ja heidän läheistään.

Hengityssairaudet koskettavat miljoonaa suomalaista. Suurimpia ryhmiä ovat astmaa, keuhkoahtaumatautia, kroonista keuhkoputkentulehdusta ja uniapneaa sairastavat. Rakennusten lisääntyneet home- ja kosteusvauriot ovat kasvattaneet sisäilmasta sairastuneiden määrää.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs