Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Signe ja Ane Gyllenbergin säätiöltä 125 000 euron lahjoitus Oulun yliopiston lääketieteen tutkimukseen

Oulun yliopisto

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiöltä 125 000 euron lahjoitus Oulun yliopiston lääketieteen tutkimukseen

Tiedote.
Julkaistu: 28.09.2016 klo 08:34
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote 28.9.2016

 

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö on lahjoittanut 125 000 euroa Oulun yliopiston varainhankintakampanjaan. Lahjoitus kohdentuu lääketieteelliseen tutkimukseen.

Lahjoitukseen liittyvä lahjakirja on luovutettu Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa. Paikalla olivat Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön hallituksen ja asiantuntijalautakunnan edustajat sekä Oulun yliopistosta yhteyspäällikkö Sakari Jussi-Pekka ja lääketieteellisen tiedekunnan edustajana professori Tuula Salo.

Säätiön hallituksen puheenjohtaja professori Per-Henrik Groop totesi lahjoitustilaisuudessa, että Oulun yliopiston erityisesti elinikäisen terveyden edistämiseen keskittyvä strateginen tutkimuksen avainalue on säätiön toimintaa lähellä.

Säätiön tarkoituksena on tukea lääketieteellistä ja siihen liittyvää luonnontieteellistä tutkimusta, joka kohdistuu erityisesti henkisten tekijöiden vaikutukseen ihmisen fyysiseen olemukseen sekä verentutkimusta.

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön toimintaan kuuluvat apurahojen jako joka toinen vuosi, ruotsinkielisen kipulääketieteen professuurin tukeminen Helsingin yliopistossa sekä symposiumien järjestäminen.

Valtio tukee vastinrahoituksella yksityisten säätiöiden, yritysten ja henkilöiden yliopistoille tekemiä lahjoituksia. Vastinrahoituksen suuruus voi olla jopa kolme kertaa tehdyn lahjoituksen suuruinen.

 

Lisätietoja:

yhteyspäällikkö Sakari Jussi-Pekka, Oulun yliopiston varainhankinta, p. 0294 484026, sakari.jussi-pekka@oulu.fi

tiedottaja Anna-Maria Hietapelto, Oulun yliopisto, p. 0294 484096, anna-maria.hietapelto@oulu.fi

* * * * * * * * * *
Oulun yliopisto
Viestintä, markkinointi ja yhteiskuntasuhteet
PL 8000
90014 Oulun yliopisto
viestinta@oulu.fi
0294 484 091

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs