Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » SHQS-laaduntunnustuksen vastaanotti 19 organisaatiota

Labquality Oy

SHQS-laaduntunnustuksen vastaanotti 19 organisaatiota

Tiedote.
Julkaistu: 25.10.2013 klo 14:47
Julkaisija: Labquality Oy

Laadunhallinta antaa eväitä muutoksesta selviytymiseen.

Joukko laatutyötä tekeviä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia kokoontui tiistaina 22. lokakuuta Helsingissä. Labquality Oy:n järjestämässä tilaisuudessa yhteensä 19 organisaation edustajat vastaanottivat SHQS-laatuohjelman mukaisen laaduntunnustuksen.

Labquality tarjoaa Qualification-palveluidensa kautta SHQS-laatuohjelmaa ainoana Suomessa. Sosiaali- ja terveyspalveluiden laatuohjelma, Social and Health Quality Service (SHQS), pohjautuu kansainvälisiin ISQua:n (International Society for Quality in Health Care) periaatteisiin sekä auditointeja ja laaduntunnustusten myöntämistä koskeviin vaatimuksiin. Laatuohjelma on Suomessa käytössä yli 200:ssa sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiossa.

Tilaisuuden avasi Labquality Oy:n toimitusjohtaja Mia Lindström, joka kertoi SHQS-laatuohjelman viettävän Suomessa 20-vuotisjuhlavuottaan. Lindström onnitteli tunnustusten vastaanottajia, ja esitteli Labqualityn uuden yritysilmeen.

- Visuaalisella muutoksella pyrimme kertomaan asiakkaille entistä selkeämmin laajasta palveluvalikoimastamme, Lindström totesi.

 

Professori Jussi Huttunen puolestaan loi katsauksen Suomen terveydenhuollon haasteisiin ja laatutyön rooliin muutoksen hallitsemisen työkaluna.

- Suomalainen terveydenhuolto on viime vuosikymmenien menestystarina: olimme sotien jälkeen yksi Euroopan sairaimmista kansoista, nyt olemme yksi terveimmistä. Meidän täytyy pitää huolta siitä, että tilanne säilyy tällaisena, Huttunen sanoo.

Hän näkee suomalaisella terveydenhuollolla kaksi suurta haastetta. Ensimmäinen niistä on Euroopan mittakaavassa poikkeuksellisen suuret väestöryhmien väliset terveyserot.

- Meillä on sairastavuudessa ja eliniän odotteessa mitattuna suuria eroja niin sosiaaliryhmien, maantieteellisten alueiden kuin sukupuoltenkin välillä. Huolestuttavaa on, että huono-osaisuus ja huono terveys näyttävät periytyvän sukupolvelta toiselle.

Toinen keskeinen haaste on suomalaisten ikääntyminen.

- Vanhenemme kansakuntana sellaista vauhtia, että meiltä ovat sosiaali- ja terveydenhuollossa vaarassa loppua niin rahat kuin tekevät kädetkin, Huttunen tiivistää.

- Haasteisiin vastaaminen merkitsee, että meidän tulisi pystyä tuottamaan korkeatasoisia palveluita myös syrjäytyneelle väestönosalle. Lisäksi resurssien loppuminen on ehkäistävä tuottamalla oikeita palveluita ja tekemällä asiat oikein.

Huttusen mukaan laatutyö auttaa osaltaan toimialan organisaatioita vastaamaan tulevien vuosien haasteisiin.

- Jolleivat laatujärjestelmät ole kunnossa, selviytyminen tulevassa muutoksessa on vaikeaa.

 

Laaduntunnustukset vastaanottaneet organisaatiot käyttivät tilaisuudessa puheenvuoronsa. Myös niissä toistui teema laadunhallinnan tärkeydestä.

- Useampi puhuja toi esille sen, että laadunhallinta antaa konkreettista tukea toiminnalle esimerkiksi organisaatioiden yhdistyessä. Eräs puheenvuoron käyttänyt kuvasi auditoijakoulutusta parhaaksi johtamiskoulutukseksi, jossa on ollut, Qualification-toimialaa vetävä asiakkuuspäällikkö Marja Heikkinen toteaa.

 

LISÄTIEDOT JA TILAISUUTTA KOSKEVA KUVAMATERIAALI:

Soile Kuivalainen, puh. 050 358 2579, soile.kuivalainen@labquality.fi

 

Liitetiedostot

Labquality Oy on suomalainen, vuonna 1971 perustettu, potilasturvallisuutta ja terveydenhuollon laatua edistävä palveluyritys. Sen Qualification-toimiala tuottaa sertifiointi- ja laadunarviointipalveluja suomalaiselle sosiaali- ja terveydenhuollolle. Labquality tarjoaa myös EQAS-, IQAS ja EDUCATION-palveluita. Lisätiedot: www.labquality.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs