Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Seinäjoella valmistuu uusia bioanalyytikoita

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoella valmistuu uusia bioanalyytikoita

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2015 klo 08:00
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Kolmen ja puolen vuoden opintojen jälkeen kymmenen uutta bioanalyytikkoa saa tutkintotodistuksensa perjantaina 29.5.2015 Seinäjoella. Tampereen ja Seinäjoen ammattikorkeakoulujen yhteistyö on mahdollistanut koulutuksen järjestämisen Seinäjoella. Valmistuvat bioanalyytikot tulevat työskentelemään terveydenhuollon laboratorioissa. Etelä-Pohjanmaalla työllistymisnäkymät ovatkin erinomaiset, sillä maakunnassa on pulaa bioanalyytikoista.

Tampereen (TAMK) ja Seinäjoen (SeAMK) ammattikorkeakoulut sekä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (EPSHP) ovat kolmikantayhteistyössä toteuttaneet bioanalyytikko (AMK) -koulutuksen, joka alkoi tammikuussa 2012. Sysäyksen Seinäjoella järjestettävään koulutukseen antoi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin strategiatyössä esiin noussut bioanalyytikkojen alueellinen tarve.

Koulutus on järjestetty TAMKin bioanalyytikko (AMK) -tutkinnon opetussuunnitelman mukaisesti ja valmistuvat opiskelijat saavat TAMKin tutkintotodistuksen. Suurin osa opetuksesta on kuitenkin toteutettu Seinäjoella. Koulutukseen sisältyvät käytännön harjoitukset on järjestetty pääosin Seinäjoen keskussairaalan eri laboratorioiden tiloissa ja koulutukseen kuuluvat harjoittelujaksot on toteutettu pääosin Etelä-Pohjanmaalla toimivissa laboratorioissa.

SeAMK on vastannut koulutuksen käytännön toteutuksesta. Opettajina ovat toimineet SeAMKin ja TAMKin opettajat. Asiantuntijaluennoitsijoita on hankittu erityisesti EPSHP:stä. Yhteistyöosapuolten ja opiskelijoiden edustajista koostunut yhteistyöryhmä on koordinoinut koulutuksen toteutusta ja vastannut laadusta.

Vastaavanlaista kolmikantayhteistyötä on toteutettu EPSHP:n sekä SeAMKin ja TAMKin kesken myös röntgenhoitaja (AMK) -koulutuksen osalta vuosina 2007–2010. EPSHP:n hallintoylihoitaja Christina Rouvala toteaa, että yhteistyöstä ammattikorkeakoulujen kanssa on hyvät kokemukset ja pitää tämän kaltaista yhteistyötä tärkeänä. Koulutuksesta nyt valmistuvat bioanalyytikko-opiskelijat ovat tyytyväisiä saamaansa koulutukseen ja näkevät tiiviin työelämäyhteistyön koulutuksen aikana hyvänä asiana. Seuraava bioanalyytikkokoulutus alkaa Seinäjoella elokuussa 2015.

 

Lisätietoja:
Marika Toivonen, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, p. 040 830 0450
Leena Mattila-Oksanen, Tampereen ammattikorkeakoulu, p. 050 322 5909

 

Mikä on bioanalyytikko?
Bioanalyytikon (ent. laboratoriohoitaja) työtehtävät vaativat laajaa osaamista. Bioanalyytikot ottavat näytteitä, ohjaavat asiakkaita ja henkilökuntaa laboratoriotutkimuksiin liittyvissä kysymyksissä, tekevät laboratoriotutkimuksia, huolehtivat tutkimusten luotettavuudesta ja laadunvarmistuksesta sekä osallistuvat tutkimusten ja toiminnan kehittämiseen. He voivat voi toimia laillistettuna terveydenhuollon ammattihenkilönä kliinisessä laboratoriotyössä terveyskeskusten ja sairaaloiden laboratorioissa tai yksityisissä laboratorioissa. Lisäksi bioanalyytikko voi työskennellä muissa terveysalan laboratoriotoiminnan osaamista vaativissa laboratoriopalvelutuotannon tehtävissä kuten lääketieteellisissä ja biotieteellisissä tutkimus- ja tuotantolaitoksissa, alan yrityksissä ja eläinlaboratorioissa. Eri laboratorioissa työskentely edellyttää bioanalyytikolta erikoisosaamista ja hyvää tiimityötaitoa. Bioanalyytikko (AMK) on 210 opintopisteen (noin 3,5 vuotta) laajuinen ammattikorkeakoulututkinto.

 

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs