Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » SDP:n Haatainen: Miesten ja naisten välisiä terveyseroja on kavennettava

SDP Tiedotus

SDP:n Haatainen: Miesten ja naisten välisiä terveyseroja on kavennettava

Tiedote.
Julkaistu: 06.08.2015 klo 17:00
Julkaisija: SDP Tiedotus

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Tuula Haatainen (sd) muistuttaa miesten ja naisten välisten terveyserojen kaventamisesta.

- Miehen elämä on lähes seitsemän vuotta lyhyempi kuin naisella. Suuri osa erosta selittyy elintavoilla, alkoholin käytöllä ja tupakoinnilla, mutta merkittävä selitys on myös se, että miehet eivät hakeudu, tai eivät saa samanlaista huomiota sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa kuin naiset, Haatainen toteaa.

- On tärkeää, että tunnistamme nämä terveyserot niin sosioekonomisten ryhmien kuin sukupuolten välillä ja puutumme niihin. Mielestäni nimenomaan miesten terveyden parantamiseksi tarvitaan koko ikäluokalle tai sosiaaliryhmälle tarkoitettuja tarkastuksia ja seulontoja, sekä riittävää ohjausta seulonnoista löydetyille riskiryhmille. Palveluissa pitää myös huomioida ihminen kokonaisuutena, jotta saadaan palvelusta oikeasti vaikuttavaa, Haatainen linjaa.

- Helsingissä on jo useita vuosia kohdennettu terveystarkastus 40 vuotta täyttäville miehille ja nyt tarkastus on mahdollista tehdä myös netissä. Tämä on hyvä esimerkki matalan kynnyksen palvelusta, joka tuodaan ihmisen lähelle helposti hyödynnettäväksi, Haatainen toteaa.

- Sote-uudistuksen keskeinen tavoite on terveyserojen kaventaminen, vaikka hallinnolliset kysymykset ovat määritelleet keskustelua. Haastetta riittää, jotta tavoitteet voidaan toteuttaa. Palveluiden sujuvoittaminen ja kehittäminen ovat jatkossa entistä tärkeämpiä.

Haatainen puhui miesten terveydestä avatessaan Miehen tie –valokuvanäyttelyn Turussa Brinkkalan Galleriassa torstaina.


Lisätietoja:

Tuula Haatainen 040 334 5813

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs