Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » SAMKin Merja Salliselle Marie Curie Scientia Fellows -apuraha Oslon yliopistoon

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMKin Merja Salliselle Marie Curie Scientia Fellows -apuraha Oslon yliopistoon

Tiedote.
Julkaistu: 25.08.2016 klo 10:20
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) fysioterapian lehtori, tiimivastaava TtT Merja Salliselle on myönnetty EU:n Marie Curie Scientia Fellows -ohjelmasta post doc -apuraha Oslon yliopistoon.

Merja Sallinen työskentelee 1.11.2016 - 31.12.2017 professori Anne-Marit Mengshoelin vetämässä ”Illness, health and recovery”-tutkimusryhmässä. Hänen post doc -tutkimuksensa kohdistuu fibromyalgiaa sairastavien ja kroonisista kivuista kärsivien miesten kokemuksiin. Fibromyalgiaa pidetään lähinnä keski-ikäisiä naisia koskettavana terveyshaasteena. Vain noin 5-10 % potilaista on miehiä, minkä vuoksi miespotilaisiin liittyvää tutkimustakin on tehty maailmalla varsin vähän ja Suomessa ei lainkaan.

Sallinen on perehtynyt erityisesti narratiiviseen eli kerronnalliseen tutkimukseen ja tulevassakin ”what about men?” -tutkimuksessa tullaan tarkastelemaan potilaiden omia kertomuksia sairaudenkulusta ja toipumisesta. Tutkimuksen aineistoa tullaan keräämään sekä Suomesta että Norjasta. Oman tutkimuksensa lisäksi Sallinen osallistuu tutkimusryhmän käynnissä oleviin hankkeisiin, post doc -tutkijoiden metodikoulutukseen ja opiskelijoiden tutkimustöiden ohjaukseen.

− Marie Curie -ohjelmat ovat kansainvälisesti erittäin kilpailtuja ja arvostettuja tutkimuksen tukimuotoja, kertoo SAMKin rehtori Juha Kämäri.

− Merja Salliselle työskentely kansainvälisesti meritoituneessa tutkimusryhmässä varmasti syventää hänen osaamistaan ja laajentaa hänen tutkimusverkostoaan. SAMKille avaus on merkittävä tarjoten kansainvälistä näkyvyyttä ja laajentaen tutkimusyhteistyön mahdollisuuksia tulevissa EU-ohjelmissa.

Sallinen väitteli Jyväskylän yliopistossa v. 2012. Väitöskirja ”Women’s narratives on fibromyalgia, functioning and  life events“

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6000 opiskelijan ja yli 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Toimimme Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä.

SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tunkintoja neljällä eri osaamisalueella: hyvinvointi ja terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia sekä teknologia

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa harjoitetaan osaamisalueilla, ja se kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs