Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » SAMK kouluttanut geronomeja jo kuusi vuotta: Vanhustyön osaajien ammattinimike virallistuu

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMK kouluttanut geronomeja jo kuusi vuotta: Vanhustyön osaajien ammattinimike virallistuu

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2015 klo 11:31
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakoulussa toteutettavien vanhustyön opintojen myötä saatava geronomi (AMK) -tutkintonimike on jatkossa laillistettu ammattinimike. Geronomin ammattia voivat harjoittaa vain Valviralta ammatinharjoittamisoikeuden saaneet henkilöt. Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK) vanhustyön koulutusta on ollut vuodesta 2009 lähtien. Parhaillaan SAMKissa on haussa myös Suomen ainoa vanhustyön ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus.

Eduskunta hyväksyi lain sosiaalihuollon ammattihenkilöistä 12.3.2015 ja sen on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2016. Lain tarkoituksena on varmistaa, että sosiaalihuollon ammattihenkilöillä on tarvittava koulutus ja pätevyys ammatinharjoittamiseen.

SAMKissa geronomiksi (AMK) voi valmistua monimuotokoulutuksesta, joka sisältää sekä verkko- että lähiopetusta. Geronomi (AMK) voi toimia vanhustyön asiantuntijana kunnissa, erilaisten järjestöjen ja yritysten palveluksessa, projekteissa, muistityössä, omais- ja läheispalveluissa sekä itsenäisenä yrittäjänä.

Vanhustyön ylempi AMK -tutkinto on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneille. Tavoitteena on kouluttaa laaja-alaisia vanhustyön osaajia, kehittäjiä ja johtajia sosiaali- ja terveydenhuollon eri organisaatioihin. Koulutus antaa valmiuksia arvioida, tukea ja edistää ikäihmisten terveyttä,hyvinvointia ja toimintakykyä sekä kehittää vanhustyötä sosiaali- ja terveysalan palvelujärjestelmissä.

Lisätietoja:

AMK-tutkinto; lehtori Päivi Kankaanranta, p. 044 710 6221, paivi.kankaanranta@samk.fi

Ylempi AMK-tutkinto; yliopettaja Sari Teeri, p. 044 710 3423, sari.teeri@samk.fi
 

Lisätietoja koulutuksista:

https://samkhakuopas.wordpress.com/aikuiskoulutus/vanhustyo/

https://samkhakuopas.wordpress.com/ylemmat-amk-tutkinnot/vanhustyo/

Video koulutuksesta

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs