Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Salmelan nuorten taiteilijoiden teoksia esillä Lääkärikeskus Dextrassa

Dextra

Salmelan nuorten taiteilijoiden teoksia esillä Lääkärikeskus Dextrassa

Julkaistu: 07.12.2010 klo 12:11
Julkaisija: Dextra

Taidekeskus Salmelan nuorten kuvataiteilijoiden taidekokoelman teoksia on esillä Lääkärikeskus Dextrassa, Munkkivuoressa ja Kampissa. Salmelan nuorten taiteilijoiden teoskokoelma koostuu Taidekeskus Salmelassa 1993-2010 residenssitaiteilijoina työskennelleiden kuvataiteilijoiden teoksista. Kokoelman teokset ovat nyt ensimmäistä kertaa yleisön nähtävillä Salmelan pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Dextran tiloissa.

– Dextra on äärimmäisen tyytyväinen pitkään jatkuneeseen yhteistyöhön Taidekeskus Salmelan kanssa. Taiteella on rauhoittava vaikutus asiakkaillemme, jotka odottavat tutkimukseen tai hoitoon pääsyä tiloissamme. Samalla taide lisää dextralaisten työviihtyvyyttä ja työn iloa sekä tuo harmoniaa työhömme, toimitusjohtaja Leena Niemistö kertoo.

– Juuri avautunut nuorten taiteilijoiden näyttely on ehdoton kohokohta tähänastisista näyttelyistä. Suuret ja väriloistoa tuovat öljytyöt eivät voi jättää katsojaansa kylmäksi, Niemistö toteaa.

Taidekeskus Salmela luovuttaa näyttelykauden ulkopuolella talvisin tilansa Mäntyharjussa ateljee- ja asuntokäyttöön tarjotakseen työskentelymahdollisuuden nuorille lupaaville taiteilijoille. Salmelan talviateljeetoiminnan tavoitteena on ollut löytää nuoria lahjakkaita kuvataiteilijoita, tukea heidän työskentelyään ja etenemistä taiteilijan uralla. Talviateljeetoiminnan kautta Salmelan taidenäyttelyyn ovat löytyneet mm. taidemaalarit Ilkka Lammi, Pasi Tammi, Samuli Heimonen ja Vilmalotta Olivia Schafhauser. Residenssitoiminta aloitettiin kokeiluluontoisesti 1993 ja Salmelassa on sen jälkeen työskennellyt yli 100 nuorta taiteentekijää.

Lääkärikeskus Dextran tiloissa on esillä maalauksia mm. Sampsa Sarparannalta, Sari Tenniltä ja Topi Ruotsalaiselta sekä 2010 Salmelan Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailussa menestyneiltä Asta Pajuselta ja Jussi Haloselta.

Taidekeskus Salmelan nuorten kuvataiteilijoiden taidekokoelman teoksia esillä Helsingissä Lääkärikeskus Dextra Munkkivuoressa, Raumantie 1 ja Dextra Kampissa, Kampinkuja 2.

 

Lisätiedot:

Lääkärikeskus Dextra, markkinointipäällikkö Virva Westerlund, virva.westerlund@dextra.fi

Taidekeskus Salmela, festivaalijohtaja Miia Pajarinen, miia.pajarinen@taidekeskussalmela.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs