Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Sairaanhoitajapäivien avajaiset: Sairaala sairaanhoitajan repussa

Suomen sairaanhoitajaliitto

Sairaanhoitajapäivien avajaiset: Sairaala sairaanhoitajan repussa

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2014 klo 10:00
Julkaisija: Suomen sairaanhoitajaliitto

Suomen suurin sairaanhoitajien koulutus- ja verkostoitumistapahtuma Sairaanhoitajapäivät avasi ovensa tänään Messukeskuksessa Helsingissä. Tänä vuonna päivien teemana on Pidä huolta. Omasta ammattitaidosta huolehtiminen on terveydenhuollon alalla ajankohtaisempaa kuin koskaan.

- Sosiaali- ja terveyspalvelujen muutos on nyt käynnistetty. Jotta siinä päästäisiin eteenpäin, on tehtävä valintoja ja päätöksiä myös toiminnan muutosten suhteen. Yksi sana on ylitse muiden avohoitopainotteisuus. On ratkaistava, miten ja missä potilaita hoidetaan. Mitä palveluja on tarjolla lähellä kotia, mitkä palvelut ovat matkan päässä ja mitä palveluja on saatavissa kotiinkin. On päätettävä minkälainen sairaala tulevaisuudessa pakataan sairaanhoitajan reppuun, Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Merja Merasto sanoi avajaispuheessaan.

Avajaisissa tulevaisuuden terveydenhuollosta puhui myös THL:n pääjohtaja Juhani Eskola. Hän kannusti kuulijoita pitämään huolta omasta jaksamisesta, toisistaan sekä potilaista ja asiakkaista.

- Maailma ympärillämme tulee muuttumaan nopeasti ja se edellyttää myös meidän muuttumistamme ja työtapojemme muuttamista. Ajankohtaiset poliittiset ratkaisut antavat viitteitä siitä, mihin muutoksiin meidän on ensisijaisesti varauduttava: uusiin työmenetelmiin ja työnjaon uudelleen muotoutumiseen. Nämä haasteet voi kuitenkin nähdä mahdollisuutena, Eskola totesi.

Myös Meraston mukaan näkökulmaa tulee rohkeasti laajentaa uusien vaihtoehtojen, uuden työnjaon ja innovaatioiden suuntaan. Hyviä esimerkkejä on jo paljon suomalaisessa perusterveydenhuollossa.

- Sairaanhoitajan repun sisältöä on laajennettava, varustelutasoa korjattava ja kuosia uudistettava, Merasto sanoo.

Mitä sairaanhoitaja pakkaa reppuunsa?

- Sairaanhoitaja pakkaa reppuunsa osaamisensa, asiantuntemuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisen motivaationsa. Sairaanhoitajan ydinosaaminen on osaamisrepun tärkein sisältö. Sen turvin sairaanhoitaja pystyy tulevaisuudessa toimimaan erilaisissa tilanteissa ja muuttuvassa toimintaympäristöissä. Sairaanhoitajan on itse päivitettävä osaamistaan, mutta työnantajan on tuotettava siihen edellytykset.

Sosiaali- ja terveydenhuollon työ tehdään ammattilaisten yhteistyönä ja työn keskiössä on asiakas tai potilas, ihminen.

Sairaanhoitajapäivät 27.-28.3.2014

Suomen sairaanhoitajaliiton ja Messukeskuksen järjestämässä hoitotyön suurimmassa ammattitapahtumassa on kymmeniä asiantuntijaluentoja ajankohtaisista aiheista sekä laaja näyttely. Päiville osallistuu vuosittain yli 5 000 hoitoalan ammattilaista. www.sairaanhoitajaliitto.fi/sairaanhoitajapaivat

Toimittajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan päivien puheenvuoroja ja luentoja. Voitte akkreditoitua ennakkoon osoitteessa: www.sairaanhoitajapaivat.fi - Medialle - Akkreditointi.   Vaihtoehtoisesti voi akkreditoitua päivien aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. kerros).

Lisätietoja:

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Laura Niemi, Sairaanhoitajaliitto, laura.niemi@sairaanhoitajaliitto.fi, puh. 050 373 8602

Suomen sairaanhoitajaliitto ry on merkittävä terveydenhuollon vaikuttaja sairaanhoitajia koskevissa asioissa. Tehtävänämme on kehittää hoitotyötä, antaa ammatillista tukea je edistää sairaanhoitajien asemaa asiantuntijoina. Sairaanhoitajaliittoon kuuluu lähes 50 000 hoitotyön ammattilaista. Joukossamme on sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, kätilöitä ja ensihoitajia (AMK).

Sairaanhoitajaliiton konserniin kuuluvat myös koulutus- ja kustannusyhtiö Fioca Oy ja Hoitotyön tutkimussäätiö Hotus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs