Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Sairaanhoitajakoulutus vauhtiin Ähtärissä

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Sairaanhoitajakoulutus vauhtiin Ähtärissä

Tiedote.
Julkaistu: 09.01.2013 klo 11:00
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulun 24 sairaanhoitajaopiskelijaa aloittaa 9.1.2013 opintonsa Ähtärissä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun SeAMK tarjoaa hoitotyön koulutusta Seinäjoen ulkopuolella. Työelämän tarpeista syntynyt koulutus avaa uusia mahdolli-suuksia myös ammattikorkeakoululle. Koulutus toteutetaan yhteistyössä maakunta-korkeakoulutoimijoiden kanssa. 

Opiskelunsa aloittavat sairaanhoitajaopiskelijat on valittu valtakunnallisessa yhteishaussa. Koulutukseen on voinut hakeutua asuinpaikasta riippumatta. Hakijatilastot osoittavat, että omalla koti- ja lähiseudulla käynnistyvä koulutus on houkutellut hakijoita erityisesti Ähtärin ympäristöstä. Opintonsa nyt aloittavista yli puolet on Ähtäristä tai sen naapurikunnista. 

Korkeakouluopetuksen koordinaattori Kirsti Mustalahti-Pekkala kertoo, että sama ilmiö on havaittu aiemminkin SeAMKin maakuntakorkeakouluyhteistyönä toteuttamissa koulutuksissa. Aikuisopiskelijalle työn, perheen ja opintojen yhdistäminen on usein haasteellista. Haaveet korkeakouluopinnoista ovat toteutettavissa, kun opiskelupaikka sijaitsee lähellä asuinympäristöä. Esimerkiksi Alajärvellä ja Kauhavalla toteutettujen tradenomikoulutusten sekä Alajärvellä toteutetun insinöörikoulutuksen opiskelijoista monet ovat todenneet lähiseudulle tuodun koulutuksen lopulta ratkaisseen opiskelupäätöksen.

 

Koulutuksessa painottuu työelämäläheisyys

Sosiaali- ja terveysalan yksikön johtaja Asta Heikkilä Seinäjoen ammattikorkeakoulusta kertoo, että Seinäjoen ulkopuolella järjestettävä hoitotyön koulutus palvelee erityisesti alan työ-organisaatioita alueellisesti.

– Erityisesti Etelä-Pohjanmaan reuna-alueilla on jo nyt pulaa hoitotyön ammattilaisista. Toivomme, että koulutuksen käynnistäminen Ähtärissä voi osaltaan helpottaa tilannetta. Samalla ryhmä tarjoaa myös ammattikorkeakoululle mahdollisuuden testata uusia toimintamalleja ja kehittää koulutustamme entistä työelämäläheisemmäksi, Asta Heikkilä kuvaa.

Opiskelijaryhmän tutoropettajana toimiva Tarja Knuuttila odottaa innokkaana kolmen ja puolen vuoden yhteistä taivalta opiskelijoiden kanssa.

– Uskon, että opiskelijat ovat hyvin motivoituneita. Saumaton yhteistyö työelämän kanssa hyödyttää varmasti molempia osapuolia. Yhteistyötä tukee muun muassa opetustilojen sijainti samassa rakennuksessa Ähtärin sairaalan ja terveyskeskuksen kanssa.

 

Lisätietoja:

Yksikön johtaja Asta Heikkilä (puh. 020 124 5111, asta.heikkila(at)seamk.fi)

Pt. tuntiopettaja Tarja Knuuttila (puh. 020 124 5210, tarja.knuuttila(at)seamk.fi)

SeAMKissa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4800 opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs