Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Sairaanhoitajakoulutus alkaa Kauhajoella ensi syksynä

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Sairaanhoitajakoulutus alkaa Kauhajoella ensi syksynä

Tiedote.
Julkaistu: 29.11.2013 klo 13:44
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulu tuo sairaanhoitajien aikuiskoulutuksen Kauhajoella. Koulutukseen valitaan ensi kevään yhteishaussa 20 aikuisopiskelijaa. LLKY:n ja JIK:n liikelaitoskuntayhtymien yhteistoiminta-alueet kattavat Kauhajoen, Teuvan, Isojoen ja Karijoen sekä Kurikan, Ilmajoen ja Jalasjärven. Alueella sairaanhoitajien rekrytointi on vuosien mittaan käynyt entistä haastavammaksi ja avoimena oleviin paikkoihin ei ole aina ollut hakijoita. Koulutuksen avulla saadaan uusia työntekijöitä alalle, joten koulutukseen toivotaan hakeutuvan jo hoitoalalla toimivien lisäksi myös alan vaihtajia.

SeAMK Sosiaali- ja terveysalan yksikön johtaja Asta Heikkilä kertoo ratkaisun perustuvan ennen muuta työvoimatarpeeseen ja ennusteisiin. Sosiaali- ja terveyspalveluiden työvoimatarpeen kasvu johtuu mm. vanhusväestön määrän ja sitä myötä palvelutarpeen lisääntymisestä. Pula sairaanhoitajista koettelee jo nyt koko Etelä-Pohjanmaata, mutta erityisen vaikea tilanne on maakunnan reuna-alueilla.

Aiemmat kokemukset esimerkiksi Ähtärissä alkuvuodesta 2013 aloitetusta vastaavasta koulutuksesta ovat osoittaneet, että koulutuksen toteutus lähellä aikuisopiskelijoiden omaa elinympäristöä mahdollistaa työn ja opiskelun joustavan yhdistämisen. Asuinseudullaan tutkinnon suorittaneet myös useimmin jäävät töihin samalle alueelle.

- Tavoitteenamme on suunnata aikuiskoulutusryhmiä alueiden tarpeiden mukaan, toteaa Seinäjoen ammattikorkeakoulun rehtori Tapio Varmola.

Koulutustarpeen kartoituksen perusteella suurin tarve sairaanhoitajista oli Suupohjan ja JIK:n alueilla, jotka yhdessä alueen kuntien kanssa ovat toimineet aktiivisesti sairaanhoitajakoulutuksen saamiseksi alueelle. Ne ovat muun muassa luvanneet tukea koulutuksen käynnistämistä esimerkiksi tarjoamalla tilat koulutuksen käyttöön ja järjestämällä tarvittavia harjoittelupaikkoja.

- Tämä on todella merkittävä vastaantulo ja kertoo alueen toimijoiden sitoutuneisuudesta, Asta Heikkilä kiittelee.

Syyskuussa 2014 käynnistyvästä koulutuksesta vastaa Seinäjoen ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysala. Vastuuhenkilönä on koulutusohjelmapäällikkö Raija Palo. Käytännön järjestelyissä on mukana Etelä-Pohjanmaan maakuntakorkeakoulu.

 

Lisätietoja:

Yksikön johtaja Asta Heikkilä, Seinäjoen ammattikorkeakoulu (puh. 020 124 5111, asta.heikkila@seamk.fi)

Koulutusohjelmapäällikkö Raija Palo, Seinäjoen ammattikorkeakoulu (puh. 020 124 5181, raija-palo@seamk.fi)

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs