Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Sähköinen terveyden edistämisen malli Lahden Terveyskioskiin

Lahden ammattikorkeakoulu

Sähköinen terveyden edistämisen malli Lahden Terveyskioskiin

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2014 klo 14:48
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden Terveyskioski aloitti syksyllä 2013 sähköisen terveydenseurantajärjestelmän Ruorin pilotoinnin. Sen tarkoituksena on ohjata asiakasta seuraamaan, ylläpitämään ja jopa parantamaan omaa terveyttään. Ruoriin tehtiin Lahden ammattikorkeakoulussa sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen opintoihin kuuluva opinnäytetyö. Tavoitteena oli luoda sähköinen terveyden edistämisen malli.

Mallin avulla Lahden kaupungin Terveyskioskin henkilöstö antaa potilasohjausta ja mahdollistaa terveydentilaan vaikuttavien asioiden seuraamisen sähköisesti. Kehittämishankkeen tarkoituksena oli kehittää Terveyskioskin henkilöstön työmenetelmiä potilasohjaukseen. Tällä voidaan tukea asiakkaan omaehtoista terveyden edistämistä sekä lisätä asiakkaan kiinnostusta omaan hyvinvointiinsa. Terveyskioskin henkilöstön työmenetelmiä tutkittiin kyselyllä, fokusryhmähaastattelulla ja ryhmätyöskentelyllä. 

Terveyskioskin henkilöstön tuottamasta aineistosta syntyi sähköinen terveyden edistämisen malli. Malli ohjaa Terveyskioskin henkilöstöä potilasohjauksessa, jota he antavat Ruorista kiinnostuneelle asiakkaalle. Keskeisiä asioita mallissa oli, että potilasohjaus lähtee asiakkaan tarpeista ja siihen vaikuttavat asiakkaan taustatekijät. Lisäksi henkilöstöllä on ammatillinen vastuu potilasohjauksesta ja tärkeää potilasohjauksen onnistumiselle onkin hyvän vuorovaikutussuhteen syntyminen. Asiakas tekee itse terveyteensä vaikuttavat päätökset henkilöstön asiantuntevassa ohjauksessa. Ruori toimii asiakkaan ja Terveyskioskin välillä asiakkaan terveydenseurantajärjestelmänä, joka antaa asiakkaalle palautetta. Terveyden edistäminen on kaiken toiminnan tavoitteena ja asiakas seuraa henkilökohtaisten tavoitteidensa toteutumista Ruorin avulla.

Lisätietoja:
Saija Sillanpää                   
saija.sillanpaa[@]lahti.fi

 

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs