Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Ruskamatkailu - katoavaa kansanperinnettä vai nouseva trendi

Hullu Poro Oy

Ruskamatkailu - katoavaa kansanperinnettä vai nouseva trendi

Tiedote.
Julkaistu: 31.08.2015 klo 13:00
Julkaisija: Hullu Poro Oy

Ruskan väriloistoa Photo: Hannu Mällinen

 

Ruska värittää tunturien rinteiden mustikanvarvut ja riekonmarjat tulenpunaisiksi ja matalat vaivaiskoivut hohtavat kirkkaan keltaisina. Kirpeinä pakkasaamuina voi päästä näkemään hennon kuuran kasvien lehdillä auringon lämmön hätistellessä väistyvää usvaa. Kun tämän värishown kokee uskomattoman kauniissa tunturimaisemissa, tuntee todella elävänsä ja saavansa voimia talven pimeyteen.

Oli aika, jolloin Lappiin tuli bussilasteittain matkailijoita ihailemaan ruskan väriloistoa. Kaikki tiesivät mikä on ruska ja että se kannattaa tulla kokemaan kauempaakin vuosi toisensa jälkeen. Jossain vaiheessa ruskaretkien luonne muuttui ja keskustelupalstoilta saa lukea villeistä reissuista, joista ei kotona hiiskuta. Minne katosi halu nähdä suurenmoinen luonnon näytelmä? Missä on se sukupolvi, joka haluaa elää luonnonmukaisemmin ja hakea rauhaa metsästä?

Toki Lappiin tehdään perinteisiä ruskamatkoja edelleen. Ajan henki on kuitenkin tuoda hyvinvointi ja helppous matkailuun. Levillä on reagoitu tähän tarpeeseen ja tälläkin ruskalla lomaan voi yhdistää luonnossa liikkumisen lisäksi ruokamatkailua ja hyvinvointipalveluita.

”Lappilainen, puhdas lähiruoka on jo itsessään syy tulla meille syömään. Ämmilän ruskamenusta löytyy esimerkiksi miedosti savustettua Inarin nieriää, korvasienikastikkeella ja puikula-perunapaistoksella.  Jälkiruuaksi voi nauttia Päivikki Palosaaren reseptillä valmistettua piimävanukasta, paahdettua valkosuklaata, helmiryynejä ja paikallista mustikkaa.” kertoo Hullu Poron keittiötoimenjohtaja Timo Nieminen.

Tunturiin meneminen on tehty helpoksi. Hotelli on mukava tukikohta päiväretkien tekemiseen. Hullu Poron vastaanotossa on säänkestäviä karttoja, joihin on merkattu valmiiksi luonnonnähtävyydet ja taukopaikat. ”Meillä on majoituspaketti Viiden tunturin valloitus, johon kuuluu 5 vrk majoitus, retkieväät viidelle päivälle ja kartat viiteen tunturikohteeseen.” vinkkaa Karin Halla myyntipalvelusta. Ruskamatkalle voi siis hyvin lähteä omin neuvoin ja kokea erämaa juuri omalla tavallaan. Retkipäivän päätteeksi on ihana istahtaa nautinnolliseen jalkahoitoon tai rentouttavaan yrttiöljyhierontaan.

Ruskan ympärille muodostuu myös tapahtumia. Hullu Porossa järjestetään 12.–13.9. Luonnosta digiksi – luontokuvaustapahtuma, jossa tehdään päiväretki lähitunturiin, tulistellaan nuotiolla ja saadaan ammattilaisen neuvoja luontokuvaukseen. Seuraavana viikonloppuna opitaan kuuntelemaan intuitiota, kehitetään sisäistä voimaa ja itsetuntemusta Henkisen kehityksen ruskapäivillä. Tunturi siis herää monin tavoin eloon jo paljon ennen talvisesonkia tarjoten elämyksiä jokaiselle kävijälle. 

 

Lisätietoja sanna.tormi@hulluporo.fi p. 0503153104 ja tapahtumista www.hulluporo.fi/tapahtumat

Hullu Poro on aito lappilainen monipuolinen, joustava ja luotettava yritys, joka tuottaa hyvällä meiningillä asiakkailleen ainutlaatuisia elämyksiä. Hullu Poron omistaa Päivikki Palosaari.
Levi Center Hullu Poro on 400 pehmeää petiä, 1300 laadukasta kokouspaikkaa, 15 erityylistä ravintolaa, 4000 tunnelmallista ravintolapaikkaa, 90 hemmottelevaa hoitoa,90 huippuesiintyjää vuodessa.
HULLU PORON ARVOT
* LAPPILAINEN: kunnioitamme Lapin luontoa ja kulttuuria
* INNOVATIIVINEN: kyseenalaistamme ja kehitämme alati uutta
* VASTUULLINEN: lunastamme lupauksemne
* ELÄMYKSELLINEN: tuotamme fiiliksiä, makuja ja soundeja

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs