Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Ruotsalainen tutkimus: Tankkaa hyviä ravintoaineita ennen ruokailua ja laihdu

Polar Pharma

Ruotsalainen tutkimus: Tankkaa hyviä ravintoaineita ennen ruokailua ja laihdu

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2014 klo 15:00
Julkaisija: Polar Pharma

Keväällä 2014 Ruotsissa tutkittiin 30 minuuttia ennen aterioita nautitun erittäin korkean ravintoarvon omaavan lisäravinteen vaikutusta painon putoamiseen. Tätä menetelmää kutsutaan NGC Preload nimellä. NGC Preloadissa nautitaan 30 minuuttia ennen pääaterioita vähäkalorinen, korkean glykeemisen indeksin omaava, paljon kuituja ja proteiineja sisältävä ravintojauhe. Tämä laukaisee kylläisyyshormonien (GLP1) vapautumisen. Tämä taas stimuloi insuliinin vapautumista, joka tasapainottaa veren sokeria ja vähentää makeanhimoa aterioiden välillä.

 

Tutkimuksessa oli mukana 42 tervettä henkilöä. Tutkimuksen kesto oli 8 viikkoa helmi-maaliskuussa 2014. Kaikki tutkimukseen osallistuneista käyttivät NGC Preload valmisteita nauttien NGC -juoman 30 minuuttia ennen jokaista pääateriaa. Osa tutkimukseen osallistuneista valitsivat juomaksi valmisteen, johon oli lisätty glukomannaania ja osa valitsi juoman, mikä ei sisältänyt glukomannaania. Jokaiselta tutkimukseen osallistuneelta mitattiin painon ja vyötärön- ja lantion ympäryksen kehitystä. Lisäksi tutkittavilta kysyttiin subjektiivista mielipidettä ruokahalusta, aterioiden koosta ja menetelmän miellyttävyydestä.

NGC Preload sisältää luonnollisia ruoka-aineita kuten herne-proteiinia, heraproteiinia, omegarasvahappoja kananmunasta, omenaa, ruusunmarjaa ja sokerijuurikkaan kuitua tai glukomannaanikuitua. Jokainen annos NGC Preload valmistetta (18 g) sisältää 7,6 g proteiinia, 1,8 g tyydyttymätöntä rasvaa, 1,5 g kuitua ja 5,2 g hiilihydraatteja, josta 71 kcal energiaa. Glykeeminen indeksi on pienempi kuin 30.  Tutkimuksessa mukana olleet ohjeistettiin sekoittamaan ja ravistamaan yksi paketti NGC Preload jauhetta 150 ml:aan kylmää vesijohtovettä 30 min ennen jokaista pääateriaa (kolme kertaa / vrk).

Kaikkien tutkimukseen osallistuneiden kohdalla painon pudotus oli merkittävää. Keskimäärin 2,8kg. Henkilöillä, jotka olivat valinneet glukomannaanilla varustetun NGC preload -version paino putosi jopa 3,3kg. Myös vyötärön ja lantio ympärysmitat pienenivät selvästi. Glukomannaania sisältänyttä NGC preload valmistetta nauttineiden tulokset olivat parempia myös vyötärön ja lantion ympärysten mitoissa.

64% koehenkilöistä raportoi aterioiden koon pienentyneen 8 viikon tutkimuksen aikana, mikä johtunee kylläisyyden lisääntymisestä ja mikä on myös todennäköinen syy painon putoamiseen. 

Polar Pharma Oy on ravintolisiin ja urheiluravinteisiin erikoistunut markkinointiyritys. Tunnetuimmat tuotemerkkimme ovat Hart-Sport ja Gutzy kotimaiset urheiluravinteet sekä Freestream Fruitflow, EATLESS Appethyl ja Tonalin ravintolisät.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs