Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Roosa nauha -keräys saavutti ennätystuloksen

Roosa nauha

Roosa nauha -keräys saavutti ennätystuloksen

Tiedote.
Julkaistu: 18.01.2016 klo 14:33
Julkaisija: Roosa nauha

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys saavutti vuonna 2015 ennätyksellisen tuloksen 1,4 miljoonaa euroa.

Yritysyhteistyö toi valtaosan keräyksen tuotosta. Viime vuoden keräyksessä oli mukana lähes kolmekymmentä kumppaniyritystä. Keräyksen pääyhteistyökumppaneita olivat AIG, Lindex, Lumene ja S-ryhmä.

Onnistuneeseen keräykseen vaikutti suurelta osin se, että Roosa nauhojen myynti kaksinkertaistui edelliseen vuoteen verrattuna. Lokakuun aikana myytiin yli 200 000 rintanauhaa. S-ryhmän ketjut lähtivät mukaan kampanjaan tuomalla nauhamyyntiin suuren määrän myyntipaikkoja. S-ryhmä onnistuikin mainiosti ja sai kokoon 350 000 euroa rintasyöpätutkimuksen tukemiseen.
Nauhoja myivät S-ryhmän lisäksi mm. Lindex ja paikalliset syöpäyhdistykset.

Käsi sydämellä

Vuonna 2015 Roosa nauha -keräyksen teemaksi valittiin välittäminen – Käsi sydämellä.  Roosa nauha designin takana oli muotisuunnittelija Katri Niskanen. Niskanen kuvaili designiaan ja osallistumistaan Roosa nauha -keräykseen seuraavasti:

”Pienillä teoilla on väliä. Haluan omalla panoksellani tukea syöpätutkimusta, sekä kannustaa ihmisiä huolehtimaan itsestään ja toisistaan. Suunnittelin kädet nauhaan symboloimaan auttamista ja välittämistä.”

Syöpäsäätiön apurahojen merkitys tutkijoille on tällä hetkellä suuri

Roosa nauha on Syöpäsäätiön tunnetuin keräys ja sillä tuetaan rintasyövän vastaista työtä. Viime vuonna Syöpäsäätiö jakoi kolme 300 000 euron suurapurahaa rintasyöpätutkimukseen.

Syöpäsäätiö on tehnyt pitkäjänteistä ja tuloksellista työtä syöpää vastaan jo 67 vuoden ajan ja vaikuttanut merkittävästi siihen, että yhä useampi voittaa vaikean sairauden. Toiminnan käynnistyessä vain kolmannes syöpään sairastuneista voitiin parantaa, nyt jo kaksi kolmesta paranee.

”Yksi kolmesta 300 000 euron suurapurahasta jaettiin Roosa nauha –rahastosta ja kohdistettiin rintasyöpäpotilaille tarkoitettuun lääkehoitotutkimukseen.”, toteaa Syöpäsäätiön ylilääkäri Riikka Huovinen.

Julkinen tutkimusrahoitus on viime ja tämän hallituskauden aikana vähentynyt merkittävästi varsinkin terveyden tutkimuksessa. Rahoituksen jatkuvuus on erityisen tärkeätä pitkäjänteisessä syöpätutkimuksessa.

”Syöpäsäätiön ja muiden apurahoja jakavien säätiöiden merkitys tutkijoille on tällä hetkellä ehkä suurempi kuin koskaan aiemmin”, toteaa Syöpäsäätiön pääsihteeri Sakari Karjalainen.

Roosa nauha -keräykseen voi osallistua ympäri vuoden osoitteessa www.roosanauha.fi tekemällä lahjoituksen tai perustamalla oman keräyspotin.

Lisätietoa:

Roosa nauha -keräyksen varojen käytöstä:
pääsihteeri Sakari Karjalainen, puh. 0400 818 910 ja
johtaja, viestintä ja ennakointi Satu Lipponen, puh. 050 563 4558

Roosa nauha -keräyksen toteutuksesta ja osallistumistavoista:
varainhankintapäällikkö Tuuli Lahti, puh. 040 558 0977

Rintasyövästä ja Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelusta:
vs. ylilääkäri Riikka Huovinen, puh. 050 300 5509

sähköposti: etunimi.sukunimi(at)cancer.fi

 

Kansainvälinen rintasyöpätietoisuuden kuukausi on lokakuu. Roosaa silkkinauhaa käytetään tuolloin rintasyövän vastaisen taistelun symbolina ympäri maailmaa. Suomessa käytetty Roosa nauha -tunnus on Syöpäsäätiön rekisteröimä tavaramerkki ja tae siitä, että varat ohjataan luotettavasti korkeatasoiseen kotimaiseen syöpätutkimukseen ja maksuttoman neuvontapalvelun ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on edistää syöpätutkimusta, vaikuttaa siihen että yhä useampi syöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa, sekä varmistaa että jokainen syöpään sairastunut saa tarvittavan tuen sairauden eri vaiheissa. Keräyksellä tuetaan ensisijaisesti rintasyövän vastaista työtä. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs