Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Restorative Environment Design tukee hyvinvointia

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Restorative Environment Design tukee hyvinvointia

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2013 klo 10:48
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu järjestää kaikille avoimen ja ilmaisen Restorative Evironment Design -yleisöseminaarin Kasarminmäen kampuksella torstaina 25.4.2013. Ilmoittautuminen seminaariin onnistuu 22.4. asti osoitteessa www.kyamk.fi/restorative.

Restoratiivisella ympäristöllä tarkoitetaan ympäristöä, joka pyrkii kaikilla elementeillään edesauttamaan ihmisten fyysistä ja henkistä hyvinvointia ja kunnioittamaan luontoa.

"Rakennettu elinympäristömme luo jokapäiväisen toimintakenttämme. Siitä huolimatta sen valtaisat vaikutukset meihin jäävät valitettavan usein huomioimatta. Restoratiivinen suunnittelu pyrkii ratkaisuihin, jotka tukevat hyvinvointiamme. Erityisesti puumateriaalilla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin” kertoo KyAMK:n projektiasiantuntija Heikki Lindroos.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Wood Academyn aloittama projekti Restorative Environment Design with Wood pyrkii lisäämään puun käyttöä ja löytämään puumateriaalille uusia käyttömahdollisuuksia restoratiivisten ympäristöjen suunnittelussa.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu ottaa mukaan suunnitteluun myös suunniteltavien tilojen käyttäjät Living Lab -konseptin avulla. Esimerkkinä KyAMK:n Living Lab -toiminnasta on Kasarminmäki Living Lab: www.kyamk.fi/kassulives

Huhtikuisessa seminaarissa restoratiiviseen suunnitteluun perehdytään kolmessa sessiossa. Ensimmäinen perehtyy luonnon merkitykseen ja toinen puun positiivisiin vaikutuksiin ihmisille. Kolmannessa paneudutaan case-esimerkkeihin puun käytöstä arkkitehtuurissa.

Seminaarissa luennoimassa on asiantuntijoita niin koti- kuin ulkomailtakin. Aalto yliopiston ja Tampereen yliopiston asiantuntijoita kuullaan ensimmäisessä ja toisessa sessioissa.

Toisessa sessiossa on mukana norjalainen Anders Q. Nyrud Norwegian Institute of Wood Technologystä otsikolla ”Puun käytöstä sisätiloissa aiheutuvat psykologiset vaikutukset, empiiriset todisteet ja sovellusmahdollisuudet hoiva-ympäristöissä”. Case-sessiossa ovat mukana tanskalainen arkkitehti Julian Weyer esityksellä ”Puun käyttö sairaala-arkkitehtuurissa” ja arkkitehti Peter Verhe esityksellään FMO Tapiolan puusta valmistetusta moduulaarisesta toimistosta.

Seminaarin ohjelma.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Projektiasiantuntija Heikki Lindroos
p. 044 702 8915

 

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs