Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Resme-seminaarin aiheena mm. lastenkotilasten psykiatrisen hoidon tarve

Turun ammattikorkeakoulu

Resme-seminaarin aiheena mm. lastenkotilasten psykiatrisen hoidon tarve

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2014 klo 13:07
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

RESME-projekti (On the Borders of Residential Child Care and Mental Health Treatment in Europe) syntyi tarpeesta edistää lastenkotilasten parissa työskentelevien ammattilaisten yhteistyötä ja lasten psykiatrista hoitoa. Projektin puitteissa järjestetään seminaari Turun AMK:ssa ke 17.9.

”Millaisten nuorten asioissa rajapinnalla syntyy ongelmia?” RESME seminaarissa tähän kysymykseen on vastaamassa Helsingin yliopiston psykiatrian professori Mauri Marttunen. Sairaan lapsen hoito lastenkodissa on aiheena kehitysjohtaja Miika Liimatalla MilaPro Oy:sta.

Kasvatus- ja hoitotyön osaamista pohtii Turun ammattikorkeakoulun lehtori Eeva Timonen-Kallio. Järjestönäkökulman moniammatilliseen yhteistyöhön lastensuojelussa tuo seminaariin Lastensuojelun Keskusliiton erityisasiantuntija Susanna Hoikkala.

Seminaaripuhujana Anita Birstolin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä odottaa täydennyskoulutuksen myötä syntyneen parannuksia moniammatillisiin työkäytäntöihin:

”Meillä on nuorisopsykiatriassa jatkuvasti erikoissairaanhoidossa lastensuojelun sijaishuollossa olevia nuoria. Olemme mukana projektissa edistääksemme näiden nuorten hyvinvointia ja mielenterveyttä niin, että heille saadaan tarkoituksenmukaiset hoidot ja apu.”

Lastensuojelu- ja mielenterveysalan työntekijöiden yhteisen RESME täydennyskoulutuksen avulla on vahvistettu ammattilaisten osaamista lastensuojelun ja psykiatrisen hoitotyön välisessä yhteistyössä. Tutkimuksen ja koulutuksen perusteella voidaan sanoa, että haasteet yhteistyössä ovat yllättävän samankaltaisia niin Suomessa, Liettuassa, Skotlannissa, Tanskassa, Saksassa kuin Es-panjassakin. 

TERVETULOA KUULEMAAN LISÄÄ

keskiviikkona 17.09.2014 klo 9.00-14.00

                     Turun ammattikorkeakoulun Ruiskadun toimipisteeseen,

auditorio 121, Ruiskatu 8, 20720 Turku

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Hanna Siren
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi 

puh. 044 907 4555

www.resme.eu 

RESME (On the Borders of Residential Child Care and Mental Health Treatment in Europe) 2012-2015 on EU-projekti, jota rahoitetaan elinikäisen oppimisen ohjelmasta.

 

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs