Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Professori (emerita) Katie Erikssonista vuoden Venny

Suomen sairaanhoitajaliitto

Professori (emerita) Katie Erikssonista vuoden Venny

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2013 klo 18:00
Julkaisija: Suomen sairaanhoitajaliitto

Sairaanhoitajien koulutussäätiö myönsi 13.3.2013 Venny Snellman -tunnustuspalkinnon professori (emerita), filosofian tohtori Katie Erikssonille. Tunnustus myönnetään vuosittain merkittävästä ja vaikuttavasta kansallisesta työstä hoitotyön koulutuksen kehittämiseksi. Apurahan suuruus on 5000 euroa.

- Pietarsaaressa syntynyt ja vuonna 1965 sairaanhoitajaksi valmistunut Katie Eriksson on tehnyt uraauurtavaa työtä suomalaisen hoitotyön kehittämiseksi Venny Snellmanin jalanjälkiä seuraten. Häntä voi hyvällä syyllä kutsua alan pohjoismaiseksi pioneeriksi, Sairaanhoitajien koulutussäätiön puheenjohtaja Päivi Voutilainen sanoo.

Katie Erikssonin uran voi jakaa kahteen osaan, joista ensimmäisen hän työskenteli Helsingin ruotsinkielisen sairaanhoitajainstituutin (HSSI) koulun rehtorina (1974-1986). Hänen aikanaan syntyi ensimmäinen ruotsinkielinen sairaanhoitajien opettajakoulutusohjelma sekä hoitotieteellinen ohjelma. Helsingin yliopiston kanssa toteutettu koulutusohjelma teki tiivistä yhteistyötä tutkimusmaailman kanssa ja oli alansa edelläkävijä pohjoismaissa.

Uransa toisen osan Eriksson työskenteli tutkimusmaailmassa: Åbo Akademissa, Helsingin yliopistossa ja Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa.Erikssonilla on ollut merkittävä rooli muun muassa hoitotyön maisteritutkinnon ja tutkijakoulutuksen kehittämisessä. Vuonna 1993 hänet nimitettiin hoitotieteen professoriksi (caring science).

Katie Eriksson on julkaissut lukuisia kirjoja ja artikkeleita liittyen terveyteen, hoitotyöhön ja hoitotyön tutkimukseen. Kirjoja on käännetty monelle eri kielille ja muun muassa artikkeli karitatiivisesta hoidosta kuuluu edelleen yhdysvaltalaisten sairaanhoitajien oppivaatimuksiin perusteoksessa Nursing Theory.

- Hoitotiede on aina joutunut taistelemaan olemassaolonsa puolesta tiedemaailmassa. Vaikka tätä taistelua käydään edelleenkin, olemme onnistuneet luomaan vahvan pohjan hoitotieteen tutkimukselle ja jatkokoulutukselle. Tärkeintä on, että jo nyt työmme hedelmä näkyy käytännön hoitotyössä. Tieto ja ajatuksemme hoidosta ja kärsimyksen lievittämisestä siirtyvät käytäntöön vahvan professionaalisuuden ja eetoksen avulla. Sitä osaamista ei voi kukaan viedä, vuoden Venny Katie Eriksson sanoo.

Venny Snellman - tunnustusapuraha

Sairaanhoitajien koulutussäätiö on jakanut Venny Snellman -tunnustusapurahaa vuodesta 1999 alkaen.  Säätiö luo toiminnallaan edellytyksiä hoitotyön ammatillisen osaamisen vahvistamiseen ja hoitotyön koulutukseen tukemalla hoitotieteellistä tutkimusta ja merkittäviä hoitotyön kehittämishankkeita sekä näyttöön perustuvaa hoitotyötä edistäviä hankkeita.

Lisätietoja

Åbo Akademi, professori Katie Eriksson, puh. +358 6 3247 501, katie.eriksson@abo.fi

Sairaanhoitajien koulutussäätiö, puheenjohtaja Päivi Voutilainen, puh. +358 50 345 1197, voutilainenster@gmail.com

Sairaanhoitajien koulutussäätiö luo toiminnallaan edellytyksiä hoitotyön ammatillisen osaamisen vahvistamiseen ja hoitotyön koulutukseen tukemalla hoitotieteellistä tutkimusta ja merkittäviä hoitotyön kehittämishankkeita sekä näyttöön perustuvaa hoitotyötä edistäviä hankkeita.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs