Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » PPO-Elektroniikan paikannusratkaisut esillä IkäOte-hankkeen seminaarissa Joensuussa

PPO-Elektroniikka Oy

PPO-Elektroniikan paikannusratkaisut esillä IkäOte-hankkeen seminaarissa Joensuussa

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2015 klo 09:15
Julkaisija: PPO-Elektroniikka Oy

IkäOte-hankkeen avajaispäivässä 30.9. mietittiin, miten teknologiaa voisi parhaiten hyödyntää kaupungin kotihoidossa. PPO-Elektroniikan lisäksi paikalle oli kutsuttu kuusi yritystä esittelemään erilaisia henkilöpaikannusratkaisuja, joihin Joensuun kaupungin kotihoidon väki tutustui päivän aikana.    

Euroopan unionin tukemassa *IkäOte - Ikääntyvien oppiminen ja hyvinvointiteknologiat -hankkeessa tutkitaan teknologisia ratkaisuja ikääntyvien muistisairaiden henkilöiden hyvinvoinnin ja kotona asumisen tukemiseksi. Joensuun kaupunki on mukana hankkeessa kokeilemassa ratkaisujen käytännön toimivuutta. IkäOte -hankkeen kautta kerätyt kokemukset ja testitulokset voivat jatkossa auttaa koko Suomen tasolla niin julkisia kuin yksityisiä toimijoitakin valitsemaan oikeita teknologiaratkaisuja omiin tarpeisiinsa.    

Tekninen asiantuntija Kimmo Konttinen
Paikannuslaitteiden kirjo on laaja
Erilaisten teknologiaratkaisujen kuten paikannusjärjestelmän valinta nousee niin Joensuussa kuin muuallakin Suomessa merkittäväksi tekijäksi, kun ikääntyvien määrä ja samalla kotihoidon asiakaskunta nousee. Hankinnan tekevien kannattaa tutustua huolella markkinoilla oleviin vaihtoehtoihin. Halvimmat paikannuslaitteet kertovat usein vain sen, missä henkilö tai esine parhaillaan liikkuu. Tämä vaihtoehto voi olla joissakin tapauksissa ihan riittävä. On hyvä kuitenkin pohtia etukäteen, riittääkö seuraajalle pelkkä paikkatieto vai vaaditaanko laitteelta enemmän toimintoja, kuten hätäpainike, turvapuhelin tai onko tarvetta tarkastaa käyttäjän liikkeet takautuvasti.     
Kuvassa: Tekninen asiantuntija Kimmo Konttinen esittelee paikannusratkaisuja.

Kun kyseessä on henkilöpaikannus, etusijalle tulee asettaa laitteen ja järjestelmän turvallisuus ja toimintavarmuus sekä käytön eettisyys. Valintakriteerinä ei tulisi olla pelkästään laitteen käytön alhaiset aloituskustannukset vaan myös pitkän aikavälin kustannussäästö. Parasta testausta on kokeilla laitteita kohderyhmän parissa, kuten Joensuun kaupunki olikin jo tehnyt ja saanut hyvää kokemustietoa ja myönteistä palautetta paikannuksesta.
 
*IkäOte-hanketta toteuttavat yhteistyössä Itä-Suomen yliopisto, Joensuun kaupunki, Karelia-ammattikorkeakoulu. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on myöntänyt hankkeelle Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) tukea Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020  -Suomen rakennerahasto-ohjelmasta. IkäOte-hankkeen Internet-sivut www.ikaote.fi

 

Lisätietoa paikannuksesta: tekninen asiantuntija Kimmo Konttinen, 09 566 09210

Liitetiedostot

PPO-Elektroniikka Oy   ̶  Turvaa ja turvallisuutta, missä ikinä oletkin
Suunnittelemme, valmistamme, maahantuomme ja viemme vaativaa valvontaelektroniikkaa. Rakennamme yksilöllisiä turvateknisiä ratkaisuja. 34 vuoden kokemus, osaava henkilökunta ja huipputuotteet takaavat onnistuneen lopputuloksen. www.ppo-elektroniikka.fi

 

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs