Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Potilastiedon arkisto otetaan käyttöön Helsingissä marraskuussa 2014

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Potilastiedon arkisto otetaan käyttöön Helsingissä marraskuussa 2014

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2014 klo 08:57
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto liittyy kansalliseen Potilastiedon arkistoon marraskuussa 2014. Terveydenhuollon yksiköt tallentavat tietoja omista tietojärjestelmistään potilastiedon arkistoon tietoturvallisesti.

Potilastiedon arkisto tarjoaa helsinkiläisille mahdollisuuden tarkastella omia potilastietojaan vaivattomasti ajasta ja paikasta riippumatta Omakanta-palvelussa. Omakanta-palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksin, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa www.kanta.fi

Terveystietojen hyödyntämiseen tarvitaan potilaan suostumus

Kun potilaan tiedot tallennetaan Potilastiedon arkistoon, voidaan niitä hyödyntää myös muissa potilasta hoitavissa terveydenhuollon toimintayksiköissä, jos potilas antaa siihen suostumuksensa. Suostumuksen voi antaa Omakanta-palvelussa tai terveydenhuollon yksiköissä. Asiakas voi halutessaan kieltää tietojen tai niiden osan näyttämisen milloin vain. Vain terveydenhuollon ammattilaiset pääsevät katselemaan potilaan tietoja. Tietojen katselusta jää jälki järjestelmään.

Potilastiedon arkisto tulee käyttöön koko Suomen julkisessa terveydenhuollossa kevään 2015 aikana ja yksityisessä terveydenhuollossa tavoite on 2015 loppuun mennessä. Kansalaiset hyötyvät valtakunnallisesta palvelusta liikkuessaan eri osissa maata ja käyttäessään useampien terveydenhuollon palvelunantajien palveluja. Yhtenäisen tiedon avulla parannetaan potilasturvallisuutta sekä vältetään päällekkäiset hoidot ja tutkimukset.

 

Lisätietoja:

Riina Turunen
Projektipäällikkö
riina.turunen(at)hel.fi

Antti Lähteenmäki
Projektipäällikkö
antti.lahteenmaki(at)hel.fi

www.hel.fi/sote

 www.kanta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs