Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Pommi tikittää… NYT lapset liikkeelle!

Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry

Pommi tikittää… NYT lapset liikkeelle!

Tiedote.
Julkaistu: 06.03.2015 klo 16:33
Julkaisija: Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry

TIEDOTE JA MEDIAKUTSU

Lasten ja nuorten arki on muuttunut nopeassa tahdissa. Vähäinen liikunta ja runsas viihdemedian käyttö näkyvät kasvuikäisten lisääntyvänä tuki- ja liikuntaelinoireiluna. Toisaalta urheilua harrastavien lasten runsas yksipuolinen harjoittelu kuormittaa lapsen elimistöä ja altistaa vammoille.

Lasten ja nuorten tuki- ja liikuntaelinsairauksia hoitavat lääkärit ovat huomanneet, että tules- ja reumapoliklinikoille ajautuu enemmän ja enemmän nuoria, jotka valittavat erilaisia nivelkipuja. Kun tutkimuksilla on suljettu pois tulehdukselliset reuma- ja muut sairaudet, jäljelle jäävä selitys on: liiallinen ruutuaika ja liian vähäinen liikunta, toteaa Kuntoutus Ortonin Lasten ja Nuorten yksikön ylilääkäri, lastenreumatologi Hanna Säilä.

Suomen olympiakomitean vastaava lääkäri Harri Hakkarainen toteaa, että istuminen ruutujen ääressä on pahinta. Hän on tuonut esiin huolensa tilanteesta, jossa 15-vuotiailta leikataan selkiä välilevyn pullistuman takia ja alle murrosikäisillä on löydöksiä sepelvaltimotaudin ensioireista. 

Toinen lääkäreiden ja fysioterapeuttien vastaanotoilla näkyvä ilmiö ovat ne urheilua harrastavat lapset ja nuoret, joilla runsas yksipuolinen harjoittelu kuormittaa elimistöä, aiheuttaa tuki- ja liikuntaelinoireilua ja altistaa vammoille.

Liikuntaa aktiivisesti harrastavan lapsen tai nuoren tuo fysioterapeutin vastaanotolle pääsääntöisesti harjoittelun estävä kipu. – Fysioterapeuttina katselen huolestuneena niitä nuorten liikuntalajeja, joissa harjoittelumäärät ovat suuria ja joissa tekeminen on kovin tavoitteellista ja tuloskeskeistä heti lapsesta alkaen. Liian usein näkee hyvin totista tekemistä, toteaa fysioterapeutti OMT Merja Soanjärvi.

Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry järjestää Tampereella 19.3.2015 NYT – lapset liikkeelle -koulutuksen, jossa kuullaan kolmen asiantuntijan tilannekatsaus: Liikaa vai liian vähän kuormitusta lasten arjessa? Missä kasvavan tuki- ja liikuntaoireilun syyt? Miten ennaltaehkäistä ja hoitaa?

Olympiakomitean vastaava lääkäri Harri Hakkarainen puhuu otsikolla Pommi tikittää... nyt huomio lapsiin ja nuoriin! Laurea-ammattikorkeakoulun lehtori Mikko Julin kysyy Liikkuvatko nuoret tarpeeksi ja mistä sen tietää miten paljon ne liikkuvat? Fysioterapeutti OMT Merja Soanjärvi valottaa käytännön esimerkein, mitä lasten ja nuorten harjoittelussa tulee huomioida.

Koulutus järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa kuntoutusalan Fysiotec-messutapahtuman yhteydessä. Fysiotec on osa Pohjoismaiden laajinta liikunnan ja hyvinvoinnin SGGF 2015 -ammattitapahtumaa, joka kokoaa 18.-19.3.2015 yhteen alan neljät messut sekä valtakunnalliset KKI-Päivät. Asiantuntijaseminaarien ja lajiesittelyjen lisäksi ohjelmassa on Vaalipaneeli, jossa kansanedustajaehdokkaiden johdolla nostetaan esille liikunnan ja hyvinvoinnin tärkeitä kysymyksiä. NYT lapset liikkeelle -koulutuksen järjestävä FYSI ry on mukana myös messuilla osastolla A 222.

Lisää taustatietoa lasten ja nuorten liikunnasta ja tuki- ja liikuntaelinoireilusta juuri ilmestyneessä Fysi 1/2015 -lehdessä. Digilehti on luettavissa osoitteessa http://epaper.edita.fi/fysi/01-2015/

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan NYT – lapset liikkeelle -koulutusta. Aika: torstai 19.3.2015 klo 12.00-16.00. Paikka: Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere.

Yhteyshenkilöt: FYSI ry,koulutussuunnittelijat Katja Tonteri, 040 551 4386, katja.tonteri@fysi.fi ja Mari Visakko, 0400 737 256, mari.visakko@fysi.fi

www.fysi.fi

Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry on kuntoutusalan aktiivinen kouluttajaorganisaatio ja valtakunnallinen yhteistyöverkosto.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs