Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Pohjoismaiset pääkaupungit haastavat kotona asumisen tukemiseen

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Pohjoismaiset pääkaupungit haastavat kotona asumisen tukemiseen

Tiedote.
Julkaistu: 08.01.2015 klo 08:24
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Viisi pohjoismaista pääkaupunkia järjestävät yhteisen haastekilpailun, jonka tavoitteena on löytää uusia teknologisia ja muita ratkaisuja tukemaan ikääntyneiden ja vammaisten itsenäistä asumista kotona. Suomessa yhteispohjoismaisen haastekilpailun toteutuksesta vastaa Helsingin kaupunki yhdessä Forum Virium Helsingin kanssa.

Pohjoismaissa tarvitaan uusia, entistä parempia keinoja ratkaisemaan väestön ikääntymiseen liittyviä tarpeita. Nordic Independent Living Challenge –kilpailun tavoitteena on löytää innovaatioita itsenäisen asumisen tueksi. Kilpailun kohderyhmänä ovat erityisesti ikääntyneet ja vammaiset. Uudet innovaatiot helpottavat myös hoitotyötä tekevien ammattilaisten ja omaisten työtä.

”Innovatiiviset, hyvinvointia ja mahdollisimman itsenäistä elämää tukevat ratkaisut ovat välttämättömiä nykyisen hyvinvointimallin turvaamiseksi. Uudet ratkaisut mahdollistavat myös sen, että ihmiset voivat valita heidän tarpeisiinsa parhaiten sopivaa tukea. Useimmat haluavat elää omassa kodissaan ja tätä toivetta pitää kunnioittaa”, tiivistää Juha Jolkkonen Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirastosta.

Pääpalkintona miljoona Norjan kruunua

Kilpailun pääpalkintona on 1 000 000 Norjan kruunua (noin 120 000 euroa). Lisäksi jaetaan erikoispalkintoja parhaille yhteispohjoismaisille hankkeille ja opiskelijaprojekteille.

Kaikille avoin haastekilpailu toteutetaan neljässä vaiheessa vuosina 2015–2016. Kilpailun eri vaiheissa tarjotaan osallistujille mentorointia, työpajoja, verkostoitumistilaisuuksia, rahallista tukea, pilotointimahdollisuuksia – ja ennen kaikkea ainutlaatuinen tilaisuus tehdä yhteistyötä pohjoismaisten pääkaupunkien kanssa. Haastekilpailuun voi osallistua lähettämällä ideoita 5.2.– 15.3.2015.

Haastekilpailu lanseerataan Suomessa 8.1.2015

Suomessa Nordic Independent Living Challenge ‐kilpailu lanseerataan eHealth-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 8.1.2015 klo 14.30 alkaen. Lanseeraustilaisuudessa esitellään Nordic Independent Living Challenge ‐kilpailu ja valotetaan itsenäistä asumista niin julkisen sektorin kuin yritystoiminnan näkökulmasta. Lisäksi visioidaan, mitä ratkaisuja teknologia voi tarjota tulevaisuudessa.

Aiheesta alustavat tilaisuudessa osastopäällikkö Juha Jolkkonen Helsingin kaupungilta, futuristi Elina Hiltunen sekä terveysteknologian asiantuntija Riikka Paasikivi.

Merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia

Kööpenhaminan, Oslon ja Helsingin kaupungin sosiaalipalvelujen menot ovat kasvaneet 27 % vuosina 2007–2012. Tämän kehityksen odotetaan jatkuvan lähivuosina, sillä vuoteen 2030 mennessä ikääntyneitä odotetaan olevan jo 40 % pohjoismaiden aikuisväestöstä. Pohjoismaiset pääkaupungit edustavat merkittävää ja nopeasti kasvavaa markkina-aluetta erityisesti pk-sektorille. Haastekilpailun tavoitteena on edistää innovaatiotoimintaa ja avata liiketoimintamahdollisuuksia Pohjoismaissa.

 

Lisätietoja

 

www.nordicinnovation.org/realchallenge

 

Forum Virium Helsinki

Kaisa Spilling

Projektipäällikkö

040 744 8831

kaisa.spilling@forumvirium.fi

 

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto

Juha Jolkkonen

Osastopäällikkö

09 3105 2482

juha.jolkkonen@hel.fi

 

Nordic Innovation

Mona Truelsen

Senior innovation adviser

+47 902 10 822

m.truelsen@nordicinnovation.org

Pohjoismaisen ministerineuvoston alainen Nordic Innovation käynnistää ja rahoittaa innovointia vahvistavia toimintoja, ja sen pääyhteistyökumppaneita ovat Pohjoismaiden pk-yritykset. Missiona on edistää lisäarvon tuottoa rajat ylittävän yhteistyön avulla. Nordic Innovation toimii Nordic Independent Living Challenge‐kilpailun pääjärjestäjänä ja suurimpana rahoittajana. Osakokonaisuuksia toteuttavat Helsingin, Kööpenhaminan Oslon, Tukholman ja Reykjavikin kaupungit.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs