Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Pohjoismainen sairaalaseminaari terveydenhoidon tuotteiden testauksesta ja käyttöönotosta

Oulun yliopisto

Pohjoismainen sairaalaseminaari terveydenhoidon tuotteiden testauksesta ja käyttöönotosta

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2015 klo 08:31
Julkaisija: Oulun yliopisto

Tiedote 26.2.2015
Oulun yliopisto, Centre for Health and Technology
Oulun yliopistollinen sairaala
Science and Innovation Center, Aalborgin yliopistollinen sairaala

Pohjoismainen sairaalaseminaari terveydenhoidon tuotteiden testauksesta ja käyttöönotosta

Kööpenhaminassa järjestetään 27. helmikuuta pohjoismaisten yliopistosairaaloiden Living lab -toimintaan keskittyvä seminaari. Seminaarin järjestävät Oulun yliopistollinen sairaala, NRI Innovation ja Oulun yliopiston Centre for Health and Technology -innovaatiokeskus, ja se on jatkoa 26. helmikuuta pidettävälle HealthIT and Medtech Innovation 2015 -tapahtumalle. Seminaariin odotetaan osallistujia useista pohjoismaisista sairaaloista.

”Yliopistosairaaloiden merkitys innovaatioiden käyttöönotossa on korostumassa. Living Lab -testausyksikköjä perustetaan enenevässä määrin sairaaloiden yhteyteen”, Oulun yliopistollisen sairaalan projektipäällikkö Timo Alalääkkölä sanoo.

Alalääkkölä on mukana OYS:n Living Lab -toimintojen kehittämisessä. ”Pyrimme luomaan testiympäristön, joka mahdollistaa terveydenhoidon tuotteiden ja palvelujen toimivan ja nopean käyttöönoton sairaalaympäristössä. Nyt pidettävässä seminaarissa on tarkoituksena keskustella käytössä ja valmisteilla olevista testiympäristöistä ja jakaa kokemuksia yliopistosairaaloiden kesken”, Alalääkkölä kertoo.

Kirstine Rasmussen, tanskalaisen Aalborgin yliopistosairaalan Science and Innovation -keskuksen tutkimus- ja innovaatiokonsultti, pitää seminaaria yhtenä osoituksena pohjoismaisen yhteistyön etenemisestä terveysalalla. Aalborgin yliopistosairaala on ollut aktiivisesti mukana yhteistyötä edistävän NRI-verkoston toiminnassa, ja sillä on myös vuosien kokemus yhteistyöstä yritysten kanssa. ”On hienoa, että pääsemme suunnittelemaan ja viemään eteenpäin alueiden välistä yhteistyötä”, Rasmussen sanoo.

Pohjoismaista yhteistyötä jatketaan muun muassa myöhemmin keväällä käynnistyvän terveydenhuollon tuotteiden rajat ylittävään testaukseen ja käyttöönottoon keskittyvän yhteispohjoismaisen, Centre for Health and Technology -keskuksen koordinoiman Nordic test beds -hankkeen alkaessa.

Lisätiedot:

Kalevi Virta, kv-koordinaattori, Oulun yliopisto, Centre for Health and Technology, puh. +358 44 551 5602, kalevi.virta@oulu.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs