Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys palkitsee uutteran Utsjoen kerhon

Syöpäjärjestöt

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys palkitsee uutteran Utsjoen kerhon

Tiedote.
Julkaistu: 23.04.2016 klo 10:15
Julkaisija: Syöpäjärjestöt

Suomen Syöpäyhdistys täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden teemana on vapaaehtoisuus. Jäsenjärjestöt kiittävät ja palkitsevat juhlavuoden kunniaksi heille tärkeitä vapaaehtoistyötä tekeviä jäseniä.

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys palkitsee pienen, mutta aktiivisen Utsjoen kerhon lauantaina 23.4.2016 vuosikokouksessaan Rovaniemellä.

Utsjoen kunnassa on noin 1 300 asukasta, joista hieman yli 20 kuuluu syöpäyhdistyksen kerhoon. Kokoonsa nähden Utsjoen kerho on saanut merkittäviä asioita aikaan. Kerho järjesti vuonna 2013 keräyksen, jonka varoilla hankittiin Utsjoen terveyskeskukseen kaksi kipupumppua. Rahan keräystä vauhditti Elämän puolesta –levy, jonka tuotto meni kokonaisuudessaan kipupumppu-keräykseen.

Utsjoen kerhon vetäjän Aarne Sujalan mukaan välimatkat ovat pohjoisessa niin pitkät, että kerho kokoontuu tarvittaessa. Kun pisimmät välit kerhon jäsenten kesken ovat noin 100 kilometriä, säännöllisiä, viikoittaisia tapaamisia on vaikea järjestää. Niinpä kerho tekee muun muassa luontoretkiä joko Suomen tai Norjan Lappiin. Lisäksi se järjestää virkistystoimintaa syöpäpotilaille ja avustaa rahallisesti niitä, joilla on taloudellisesti vaikeaa.

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys perustettiin vuonna 1957. Yhdistyksen toiminta-alueena ovat entiset Oulun ja Lapin läänit. Pääpaikka on Oulussa. Yhdistykseen kuuluu 49 osastoa ja kerhoa  sekä 150 koulutettua tukihenkilöä, jotka toimivat aktiivisesti koko Pohjois-Suomen alueella.

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen toiminta-ajatuksena on tukea ja neuvoa syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään sekä edistää syöpätautien ennaltaehkäisyä, varhaistoteamista ja syöpätautien tieteellistä tutkimusta.

 

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Seppo Rajaniemi, Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys, puh. 0400 293 136

kerhon vetäjä Aarne Sujala, Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen Utsjoen kerho, puh. 0400 869 062

tiedottaja Mirja Karlsson, puh. 050 463 5260, mirja.karlsson@cancer.fi

#SSY80

 

 

Syöpäjärjestöt on Suomen suurimpia kansanterveysjärjestöjä, jolla on yli 120 000 jäsentä.

Syöpäjärjestöihin kuuluvat:

Suomen Syöpäyhdistys ry ja sen jäsenjärjestöt: 
12 alueellista syöpäyhdistystä 
6 valtakunnallista potilasjärjestöä 
Suomen Syöpärekisteri ja sen osana Joukkotarkastusrekisteri 
Syöpäsäätiö 

Syöpäjärjestöt tukee ja kuntouttaa syöpää sairastavia ja heidän läheisiään, tiedottaa syöpää ehkäisevistä ja terveyttä edistävistä asioista, pitää yllä rekisteriä syöpätaudeista ja joukkotarkastuksista ja myöntää varoja syöpätautien tieteelliseen tutkimukseen.

www.syöpäjärjestöt.fi
www.kaikkisyövästä.fi
www.ilmansyöpää.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs