Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Pirkanmaalaiset Insta ja Pihlajalinna yhdistävät osaamisensa yhteisyritykseen kansallisen sote-haasteen ratkaisemiseksi

Pihlajalinna-konserni

Pirkanmaalaiset Insta ja Pihlajalinna yhdistävät osaamisensa yhteisyritykseen kansallisen sote-haasteen ratkaisemiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2014 klo 15:01
Julkaisija: Pihlajalinna-konserni

Insta Innovation Oy ja Pihlajalinna Oy ovat perustaneet yhteisyrityksen. Yhteisyritys Insta Care Oy tarjoaa aivan uudentyyppisen toiminnanohjausratkaisun kunnille ja palveluntarjoajille sote-haasteiden hoitamiseksi kokonaisvaltaisesti. Insta Care -toiminnanohjausratkaisu perustuu Pihlajalinnan kehittämään ja mm. Mänttä-Vilppulassa ja Jämsässä todennettuun sote-kustannuksia alentavaan toimintamalliin sekä Instan kehittämään tietoturvalliseen tilannekuvakonseptiin. Insta Care -toiminnanohjausjärjestelmä otettiin ensimmäisenä käyttöön Mänttä-Vilppulassa.

Lisäksi Insta Care Oy on kehittänyt yhteistyössä Pihlajalinna-konserniin kuuluvan Dextran kanssa työterveyshuollon online-raportointi- ja toiminnanohjausohjelmiston, jonka palvelut yhdistettyinä Dextran työterveyspalveluihin mahdollistavat yrityksille reaaliaikaisen tilannekuvan henkilöstön työterveystilanteeseen ja aiempaa paremmat keinot ennalta ehkäisevään toimintaan kuten sairauspoissaolojen vähentämiseen työhyvinvointia parantamalla. Yritykselle ohjelmisto tarjoaa ensimmäisenä Suomessa reaaliaikaisen työkalun työhyvinvoinnin johtamiseen.

– Suomen kuntien ja koko yhteiskunnan kannalta sosiaali- ja terveydenhuollon kustannukset ovat kestämättömässä kasvussa. Samanaikaisesti verotulojen kasvu on lähes pysähtynyt. Nykyisellä julkisen sote-palveluiden tuottamistavalla on yksinkertaisesti mahdotonta jatkaa, kun sekä rahat että työntekijät loppuvat. Hoitoketjuja ja henkilökuntaa reaaliaikaisesti johtamalla kyetään jopa 20 % kustannustehokkaampaan palveluiden tuottamiseen ja tästä huolimatta sekä työhyvinvointi että palveluiden laatu paranee, sanoo Pihlajalinna-konsernin toimitusjohtaja Mikko Wiren.

– Yrityksille yhä tärkeämpää kiristyvässä kilpailutilanteessa on työntekijöiden työkyky ja kustannusten hallinta. Perinteisesti työterveyshuolto nähdään kulueränä ja palvelun laatua mitataan halpojen yksikköhintojen ja nopean lääkärille pääsyn kautta. Parhaimmillaan työterveyshuollon kulut tulevat kuitenkin moninkertaisesti kustannussäästöinä yritykselle ja nyt kehitetty toiminnanohjausjärjestelmä mahdollistaa vaikuttavan toimintamallin reaaliaikaisen ohjaamisen ja kustannussäästöjen konkreettisen todentamisen, sanoo Pihlajalinna – konsernin johtava työterveyslääkäri Jukka Pitkänen
.

– Löysimme Instan kanssa yhteistyön synergiat hetkessä ja olemme molemmat pirkanmaalaisina yrityksinä pystyneet yhdistämään nopeasti osaamisemme ja kehittämään ainutlaatuisen toiminnanohjausjärjestelmän, jossa yhdistyvät Pihlajalinnan innovatiiviset toimintamallit ja Instan vuosikymmenten kokemus vaativista tietoturvallisista tilannekuva-ratkaisuista. Koskaan ennen ei sosiaali- ja terveydenhuoltoa ole Suomessa kyetty johtamaan reaaliaikaisen tilannekuvan kautta. Uusi Insta Care -toiminnanohjausjärjestelmä vahvistaa edelleen Pihlajalinnan asemaa kuntaulkoistuksissa, Wiren jatkaa.

– Perustimme Insta Innovationin 2013 alussa ideoimaan ja kehittämään Insta-konsernille uusia kasvuliiketoimintoja. Tunnistimme, että Suomi kohtaa massaikääntymisen haasteen ensimmäisinä valtioina maailmassa ja aloimme pohtia voisimmeko auttaa tuossa haasteessa. Ideamme integroidusta tilannekuvaratkaisusta ja yhteistyömahdollisuus johtavan kotimaisen Pihlajalinnan kanssa mahdollistivat täysin uudenlaisen innovatiivisen toiminnanohjauskonseptin kehittämisen. Instassa jo olevien ydinosaamisten yhdistäminen Pihlajalinnan terveydenhuollon osaamiseen mahdollistaa Installe nopeasti kasvun täysin uudelle toimialalle, sanoo Insta Groupin toimitusjohtaja Pertti Huusko.

Lisätietoja antavat:

Toimitusjohtaja Mikko Wirén, Pihlajalinna Oy, puh. 050 322 0927
Toimialajohtaja Esa Einola, Insta Innovation Oy, puh. 040 7723 007

Insta Group Oy on suomalainen perheyritys, joka rakentaa ja ylläpitää turvallista ja kilpailukykyistä yhteiskuntaa. Insta on perustettu vuonna 1960. Konserniin kuuluvat teollisuusautomaatioon erikoistunut Insta Automation Oy, kriittisiä tilannetietoisuus- ja tietoturvaratkaisuja ja -palveluja kehittävä Insta DefSec Oy, ilmailun elinkaaripalveluita tuottava Insta ILS Oy sekä virtuaaliteknologioihin ja innovatiivisiin palveluihin keskittyvä Insta Innovation Oy. Instan liikevaihto on lähes 90 miljoonaa euroa ja konserni työllistää lähes 800 ammattilaista.

Pihlajalinna-konserni on Suomen suurin kotimaisessa omistuksessa oleva sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottaja. Pihlajalinna on perustettu vuonna 2001. Sen omistajina ovat yhtiön henkilökunta, Keskinäinen Vakuutusyhtiö LähiTapiola sekä suomalainen rahasto (sijoittajina mm. Ilmarinen, Etera ja, Suomen teollisuussijoitus). Pihlajalinna tuottaa laadukkaita sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluita kunnille ja erittäin korkeatasoisia yksityis- ja työterveyshuoltopalveluita Dextra Lääkärikeskuksissa ja Sairaaloissa. Pihlajalinnan liikevaihtoarvio vuodelle 2014 on noin 130 miljoonaa euroa. Konsernissa työskentelee yli 1 500 terveydenhuollon ammattilaista.   

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs