Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » PHSOTEY tiedottaa: Yhtymän talous jatkaa myönteisellä uralla

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

PHSOTEY tiedottaa: Yhtymän talous jatkaa myönteisellä uralla

Tiedote.
Julkaistu: 27.04.2015 klo 15:00
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän ensimmäisen vuosineljänneksen tulos on 4,0 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Alkuvuoden talous noudattelee edellisvuoden myönteistä kehitystä, sillä viime vuonna vastaavana ajanjaksona tulos oli 4,9 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Yhtymän tuloksentekoa ovat tukeneet kaikki toimialat. Tiedot käyvät ilmi tuoreesta osavuosikatsauksesta.

Investointien toteuma ilman liikelaitoksia on 22,6 %. Vuoden alkuun on kohdistunut aiempia vuosia enemmän rakennushankkeiden laskuja. Obduktio-osaston ja sairaala-apteekin uudisrakennus on pian harjakorkeudessa. Sydänkeskukselle remontoidaan tiloja keskussairaalan sisältä.

Erikoissairaanhoidon alijäämäksi ennustetaan 1,5 miljoonaa euroa, mikä on 2,2 miljoonaa euroa heikompi kuin talousarvion tulos.
- Ennustaminen kolmen kuukauden perusteella on vaikeaa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että erikoissairaanhoidon toimialan tuloksesta on muodostumassa jonkin verran alijäämäinen. Henkilöstökulujen toteumat ovat maltillisia, mutta muissa tiliryhmissä on selkeitä ylityspaineita talousarvioon nähden, kertoo talousjohtaja Sami Sipilä.

Tuottavuusanalyysin mukaan erikoissairaanhoidon henkilötyön tuottavuus on kasvanut peräti 5,8 % edelliseen vuoteen verrattuna. Kokonaistuottavuuskin on kasvanut 0,8 prosenttia. Palvelujen kysyntä on ollut suurta, mutta tähän suhteutettuna kustannukset ja henkilötyöpanos ovat kasvaneet maltillisesti.

Ensihoito- ja päivystyskeskus raportoidaan tästä vuodesta alkaen omana toimialatyyppisenä kokonaisuutenaan. Aiemmasta poiketen koko päivystystoiminta laskutetaan suoriteperusteisesti.

- Ensihoidon tuloksen ennustamista on vaikeuttanut kesken oleva poliittinen päätöksentekoprosessi. Päivystystoimintojen käyttö on ylittämässä suunnitellun, mikä kerryttää tuloja ennakoitua enemmän. Toimiala on jäämässä 0,2 miljoonaa euroa talousarvion mukaisesta tulostavoitteestaan, kertoo Sipilä.

Peruspalvelukeskus Aava-liikelaitoksen talous on toteutumassa suunnitellusti. Tilikauden tuloksesta ennustetaan 1,2 miljoonaa euroa ylijäämäistä.

- Suurimpana riskinä tuloksen saavuttamisessa on asiakaspalvelujen, erityisesti lastensuojelun, ennustamaton tarpeen lisääntyminen, joka heijastuisi välittömästi tulokseen. Lisäksi tänä vuonna on avautumassa kaksi uutta tehostetun asumispalvelun yksikköä. Jos niiden käyttöönotto viivästyy, on sillä myös vaikutusta tulosennusteeseen, kertoo peruspalvelukeskuksen johtaja Sirkka-Liisa Pylväs.

Laboratoriokeskus-liikelaitoksen liikeylijäämä on maaliskuun lopussa 0,8 miljoonaa euroa. Liikevaihto oli kaikkiaan 5,4 miljoonaa euroa. Laboratoriokeskuksen tulosennuste päätyy 0,3 miljoonan euron ylijäämään, kun talousarvion mukainen tulos olisi 0,2 miljoonaa euroa.

Sosiaalialan osaamiskeskus Verso -liikelaitoksen liikeylijäämä on tammi—maaliskuussa 113 300 euroa (189 500 € edellisen vuoden vastaavana ajankohtana). Liikevaihto on laskenut edellisvuodesta 22,6 % ja oli 0,25 M€. Verso ennustaa tekevänsä 12 000 euroa alijäämäisen tuloksen.

Ympäristöterveyskeskuksen tilikauden tulos on maaliskuun lopussa 7 300 euroa (70 800 €). Koko vuotta koskeva ennuste päätyy 2 000 euron ylijäämään, joten talousarvion tasoon 44 300 euroa ei arvioida päästävän. Terveydensuojelun ja eläinlääkintähuollon toiminnallisten tavoitteiden arvioidaan toteutuvan pääosin hyvin.

Tutustu osavuosikatsausaineistoon

Lisätietoja:
talousjohtaja Sami Sipilä, 044 440 6690

 

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs