Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » PHSOTEY tiedottaa: Uutta sydänkeskusta kehitetään asiakkaiden toiveiden mukaan

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

PHSOTEY tiedottaa: Uutta sydänkeskusta kehitetään asiakkaiden toiveiden mukaan

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2015 klo 13:43
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Päijät-Hämeen keskussairaalassa avautuu sydänkeskus uudistetuissa tiloissa lokakuussa. Uusiin tiloihin siirtyvät sydäntoimenpideyksikkö, sydänpoliklinikka ja kliininen fysiologia. Potilaat ja asiakkaat ovat mukana kehittämässä toimintaa.

Asiakkaiden näkökulmaa kartoitetaan tapaamisissa, joissa yhteisen pöydän ääressä keskustelevat sydänyhdistysten edustajat ja sydänkeskuksen työntekijät. Ensimmäisessä tapaamisessa asiakkaat toivat esiin tilanteita, joissa voidaan parantaa palvelukokemusta ja antaa asiakkaille ohjausta oman hyvinvointinsa lisäämiseen.

- Asiakkaat kertoivat esimerkiksi, että potilaalle voi joskus jäädä epäselväksi, mitkä asiat hänen tulee hoitaa tai varata itse ja mitkä asiat taas hoituvat meidän kauttamme automaattisesti, kertoo ylihoitaja Päivi Alinen.

Lisäksi asiakkaat toivoivat tarkempaa lääkemääräysten läpikäyntiä ja niihin liittyvää ohjausta.

- Ohjaus voi joskus olla potilaan kannalta riittämätöntä ja silloin potilas saattaa itse etsiä tietoa vaikkapa netistä. Tietojen tulkinta voi johtaa virheellisiin päätelmiin ja esimerkiksi lääkärin määräämien lääkkeiden käytön lopettamiseen.

Asiakkaat toivoivat myös fysioterapeutilta neuvoja heti ohjauksen alussa siitä, mitä potilas saa tai mitä pitää tehdä, tai mikä liikuntamuoto on paras kenellekin, jotta kuntoutuminen toimenpiteen jälkeen etenee mahdollisimman hyvin.

Asiakkailta saadut kehittämisvinkit otetaan huomioon toimintojen suunnittelussa.

- Oli ilo kuulla, että uudistetut tilat vaikuttivat toimivilta ja hyvin suunnitelluilta myös potilaiden ja omaisten kannalta. Olemme pyrkineet ennakoimaan toiveita ja kartoitamme niitä vielä edelleen syksyn työpajoissa asiakkaiden kanssa. Tarkoitus on myös järjestää sydänyhdistysten edustajille tilaisuus tutustua uudistettuihin tiloihin vielä ennen kuin ne otetaan virallisesti käyttöön, kertoo Alinen.

Lisätietoja:
ylihoitaja Päivi Alinen, 044 719 5546

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs