Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » PHSOTEY tiedottaa: Uudistetuissa ECT- ja vanhuspsykiatrian yksiköissä voidaan hoitaa enemmän potilaita

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

PHSOTEY tiedottaa: Uudistetuissa ECT- ja vanhuspsykiatrian yksiköissä voidaan hoitaa enemmän potilaita

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2016 klo 16:09
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Päijät-Hämeen keskussairaalan viidenteen kerrokseen avattiin uudet ECT- ja vanhuspsykiatrian yksiköiden tilat. Uusilla tiloilla mahdollistetaan nopeampi hoitoonpääsy useammalle potilaalle sekä yksilöllisempi hoitokäynti.

ECT-yksikkö vastaa yhtymän alueella sähköhoidoista. Toimenpide on nukutuksessa tehtävä hoitomuoto, jossa aktivoidaan potilaan aivoja. Yleisimpiä syitä hoidoille ovat vakava tai psykoottinen masennus tai kaksisuuntaiset mielialahäiriöt. Lisäksi yksikössä tehdään muita neuromodulaatiohoitoja.

Tänä keväänä yksikössä alkaa tDCS-tutkimus, jossa aktivoidaan aivokuorta sähkömyssyllä annettavalla heikolla tasavirralla. Tutkimus tehdään yhteistyössä Turun yliopistollisen keskussairaalan ja Sooma Oy:n kanssa.

Vanhuspsykiatrian yksikön tehtävänä on toimia psykiatrisen erikoissairaanhoidon asiantuntijana iäkkään henkilön kokonaisvaltaisessa psykiatrisessa hoidossa.

Yksikkö tarjoaa erityistason sairaalahoidon korvaavia palveluja keskivaikeasti ja vaikeasti psykiatrisesti oireileville yli 65-vuotiaille henkilöille koko yhtymän 12 omistajakunnan alueella.

Kuva: Riikka Halmekoski

Kuvateksti: Tänään keskiviikkona ECT- ja vanhuspsykiatrian yksiköissä yhtymän henkilökunta tutustui uusiin tiloihin ja toimintaan. Kuvassa uusi heräämötila.

Lisätietoa yksiköistä ja uudesta sähköhoitomenetelmästä:
Johanna Hyytiäinen, puh. 044 719 5963

Liitetiedostot

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs