Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » PHSOTEY tiedottaa: Potilaat saavat laadukasta hoitoa uudessa Sydänkeskuksessa

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

PHSOTEY tiedottaa: Potilaat saavat laadukasta hoitoa uudessa Sydänkeskuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 12.01.2016 klo 13:37
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän keskussairaalassa tammikuussa aloitti uusi Sydänkeskus. Uusissa tiloissa sijaitsevat sydäntoimenpideyksikkö, sydänpoliklinikka ja kliininen fysiologia.

Uudet ja asianmukaiset tilat mahdollistavat potilaiden turvallisen hoidon sekä parantavat potilaiden palveluiden saantia, kun yhdellä käynnillä voidaan hoitaa kaikki sydänpotilaiden tarvitsemat tutkimukset ja vastaanotot. Potilaiden ei enää tarvitse kulkea kolmessa eri paikassa sijaitsevan toimipisteen väliä, vaan kaikki toiminnot ovat samoissa tiloissa.

Rytminsiirrot hoidetaan jatkossa Sydänkeskuksen tiloissa ja sydänkuntoutusohjaajan palvelut tapahtuvat samaten samassa paikassa. Hoidon laatu ja turvallisuus paranevat, kun käytössä ovat uudet laitteet, turvalliset, toimivat ja riittävän suuret tilat eri toiminnoille. Henkilökunta on käynyt läpi erilaisia sydänpotilaiden hoitoon perehdyttäviä koulutuksia. Lisäksi kaikki yksikössä työskentelevät henkilöt ovat osallistuneet erilaisiin tiimikoulutuksiin, joilla varmistetaan työtiimien toimivuus ja hyvä yhteistyö potilaiden parhaaksi.

Uusia laitteita ja hoitoja

Uusiin tiloihin tulee entisten lisäksi uusi varjoainekuvauslaite, joka mahdollistaa entistä paremmin erilaisten toimenpiteiden turvallisen ja laadukkaan toteuttamisen. Lisäksi yksikössä toteutetaan uusia toimenpiteitä muun muassa sydänläppien asentamisia katetriteitse ilman avosydänleikkausta ja yhä monimutkaisempien rytmihäiriöiden katetrihoitoja. Näin varmistetaan päijäthämäläisten potilaiden hyvä, ajantasainen, nopea ja turvallinen hoito.

Uuden laitteen myötä otetaan käyttöön uusia hoitomenetelmiä, jotka mahdollistavat potilaan nopean hoidon saannin. Uusien tilojen myötä salikapasiteetti nousee, mikä nopeuttaa potilaan hoitoon pääsyä. Uusi sydänkeskus mahdollistaa myös taloudellisesti tuottavan ulkokuntamyynnin lisäämisen Päijät-Hämeen kuntayhtymän ulkopuolisille asiakkaille.


Asiakkaat mukana suunnittelussa

Uuden toiminnan suunnittelussa on ollut mukana Päijät-Hämeen Sydänyhdistysten jäseniä, tuomassa esiin potilaan näkökulmaa sekä toiveita palvelun sujuvuudesta ja kehittämisestä. Yhteistyötä potilasjärjestöjen edustajien kanssa toiminnan kehittämiseksi jatketaan edelleen uuden toiminnan alkamisen jälkeen.

Sydänkeskus aloitti toimintansa Päijät-Hämeen keskussairaalan K1-kerroksessa Fysiatrian tilojen vieressä. Kulku tiloihin tapahtuu pääoven kautta. Potilaiden kutsumista varten on laadittu uudet kutsukirjeet, joissa neuvotaan kulkureitti uusiin tiloihin.

Uusien tilojen suunnittelu aloitettiin vuoden 2012 alkupuolella ja kevään 2012 aikana laadittiin alustava hankesuunnitelma kokonaisuudesta. Uusien tilojen suunnittelu oli perusteltua, koska aiemmat pienet tilat eivät pystyneet vastaamaan sydäntoimenpiteiden kasvavaan tarpeeseen eivätkä vanhat tilat olleet nykyvaatimusten mukaiset. Samoin tarvittiin lisätilaa toimenpidepotilaiden jälkivalvontaan ja vastaanottotoiminnan lisäämiseen.

Päijät-Hämeen keskussairaalan sydänkeskuksen ja fysiatrian osaston perusparannus valittiin vuoden 2015 parhaaksi korjausrakennustyömaaksi Suomessa.

Kuvateksti:
Päijät-Hämeen keskussairaalan Sydänkeskuksen ylilääkäri Olli Anttonen on tyytyväinen uusiin tiloihin ja laitteisiin, jotka ovat potilaille turvalliset ja takaavat hyvät olosuhteet laadukkaalle hoidolle.

Lisätietoja:
ylilääkäri Olli Anttonen, puh. 044 719 5776

Liitetiedostot

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs