Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » PHSOTEY tiedottaa: Ministeri Hanna Mäntylä tutustuu tänään yhtymään ja ympäristöterveydenhuoltoon Orimattilassa

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

PHSOTEY tiedottaa: Ministeri Hanna Mäntylä tutustuu tänään yhtymään ja ympäristöterveydenhuoltoon Orimattilassa

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2016 klo 10:34
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä tutustuu tänään ensimmäistä kertaa Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän ympäristöterveydenhuoltoon Orimattilassa.

Tapaamisen aikana ministeri tapaa yhtymän poliittista ja virkamiesjohtoa. Hän myös saa kattavan esittelyn yhtymän ja ympäristöterveydenhuollon toiminnasta.

Päijät-Hämeen malli lähes ainutlaatuinen

Vierailukohteena Päijät-Häme on erityisen mielenkiintoinen näin sote-uudistuksen aattona. Ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueista noin puolet on organisoitu perusterveydenhuollon yhteyteen. Sellaisia yhtymiä, joissa on myös erikoissairaanhoito mukana, on tiettävästi vain Päijät-Hämeessä ja Savonlinnassa.

Päijät-Hämeen malli ikään kuin ennakoi sote-uudistusta. Uudistuksessa harkitaan, otetaanko vastaavaa mallia käyttöön myös valtakunnallisesti.  Päijät-Hämeen sote-yhtymässä toivotaan, että ympäristöterveydenhuolto on mukana sote-uudistuksessa.

Sote-uudistuksessa mukanaolo tuo etuja

Ympäristöterveydenhuolto on osa ennaltaehkäisevää kansanterveystyötä. Sen järjestäminen osana sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiota tulee jatkossakin olla mahdollista, todetaan Päijät-Hämeen sote-yhtymässä.

Ympäristöterveydenhuollon horisontaalinen integraatio muihin terveyspalveluihin tuottaisi merkittäviä terveyshyötyjä, vähentäisi epidemioita, joiden hallinta on erittäin kallista ja vähentäisi muitakin kalliita riskitilanteita.

Päijät-Hämeessä nähdään lisäksi, että ympäristöterveydenhuollon toimialan kokonaisuus tulee säilyttää tulevissa uudistuksissa. Päijät-Hämeessä on myös näyttöä siitä, että tuloksia ja onnistumisia saadaan tällä järjestämistavalla.

Lisätietoja:
kuntayhtymän johtaja Timo Louna, 044 719 5505
ympäristöterveyskeskuksen johtaja Silja Mäkelä, 044 440 6551

Liitetiedostot

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs