Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » PHSOTEY tiedottaa: Liukas sää ja influenssa ruuhkauttivat Akuutti24:n

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

PHSOTEY tiedottaa: Liukas sää ja influenssa ruuhkauttivat Akuutti24:n

Tiedote.
Julkaistu: 01.02.2016 klo 11:10
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Sunnuntai oli Akuutti24:n toimintahistorian vilkkain päivä. Akuutissa kävi 394 potilasta. Normaalisti sunnuntaina käy noin 280 potilasta.

Akuutti24:n käyntimäärät ovat kasvaneet syksystä lähtien. Tammikuussa on hoidettu tuhat potilasta enemmän kuukaudessa kuin viime vuonna samana aikana. Muutos näkyy päivystyksen arjessa myös pidentyneinä hoitoaikoina ja kiireisinä työvuoroina.

- Kun huomasimme lisääntyneen potilasmäärän, lisäsimme myös henkilöstöämme. Joinain päivinä potilaita on ollut jopa 20 % normaalia enemmän ja silloin lisätty henkilöstömääräkään ei auta estämään päivystyksen ruuhkaantumista, kertoo Akuutti24:n johtaja, ylilääkäri Liisa Kokkonen.

Viime viikolla etenkin Päijät-Hämeeseen tullut influenssa ja liukkaat kelit ovat tuoneet potilaita Akuutti24:n.

Flunssapotilaita kehotetaan edelleen soittamaan Akuutti24:n puhelinpalveluun ennen päivystykseen lähtöä. Sieltä saa tarvittaessa kotihoito-ohjeita ja myös neuvontaa, milloin tilanne vaatii päivystykseen tuloa.

Kokkonen kehottaa kaikkia varovaisuuteen liukkailla keleillä. Jäisillä kaduilla liikuttaessa on syytä keskittyä kävelyyn ja välttää esimerkiksi kännykän käyttöä kävellessä. Myös pitävät talvijalkineet ja nastat ovat hyviä keinoja estää liukastumista.

Akuuttilaiset tekevät parhaansa hoitaakseen kaikki potilaat hyvin. Toivomme sekä potilaita että omaisilta kärsivällisyyttä ruuhkan keskellä.

Lisätietoja:
Akuutti24:n johtaja, ylilääkäri Liisa Kokkonen, 044 719 5994

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs