Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » PHSOTEY tiedottaa: Influenssakausi edellisvuotta vaikeampi, yhtymän hoitohenkilöstön rokotuskampanja tuotti tulosta

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

PHSOTEY tiedottaa: Influenssakausi edellisvuotta vaikeampi, yhtymän hoitohenkilöstön rokotuskampanja tuotti tulosta

Tiedote.
Julkaistu: 27.04.2016 klo 11:40
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Talven influenssakausi on päättymässä. Influenssaepidemia oli edellisvuotta voimakkaampi ja sairaalahoitoa vaativien potilaiden määrä nousi 15 %:lla edellistalvesta. Tehohoitoa vaatineiden potilaiden määrä oli yli kaksinkertainen. Yhtymän erikoissairaanhoidon lääkärien rokotuskattavuus nousi ennätyskorkealle, 98 prosenttiin.

- Kauden aikana todettiin varmistettuja influenssatartuntoja yhteensä 734 tapausta. Sairaalahoitoa vaativaa influenssaa sairasti 180 potilasta, joista 9 oli tehohoidossa ja 24 potilaan hoito vaati valvontatasoista hoitoa, kertoo infektiolääkäri Ville Lehtinen Päijät-Hämeen keskussairaalasta.

Sairaalahoidon aikana kuoli 6 influenssaan sairastunutta. Valtaosa vakavasti sairastuneista on ollut rokottamattomia. Influenssakauden aikana ei todettu sairaala-alkuisia epidemioita.

Erikoissairaanhoidon lääkärien rokotuskattavuus nousi ennätyskorkealle

Tänä talvena Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymässä kiinnitettiin erityistä huomiota hoitohenkilökunnan rokotuksiin. Kampanja tuotti tulosta, sillä rokotteen otti 60 % koko henkilökunnasta, kun viime vuonna vastaava prosentti oli 38.

- Somaattisen erikoissairaanhoidon alueella rokotekattavuus nousi 71%:iin; lääkäreistä rokotuksen otti peräti 98 % ja muusta hoitohenkilökunnasta 66 %. Rokotuskattavuutta seurattiin yksikkökohtaisesti ja useissa yksiköissä rokotuskattavuus oli 100 %, toteaa Lehtinen tyytyväisenä.

Keskeisin tekijä henkilöstön korkeaan rokotekattavuuteen on ollut rokotteen helppo saatavuus. Työterveyshuolto Wellamo lisäsi merkittävästi panostusta rokotustilaisuuksiin. Rokotustilaisuuksia järjestettiin osastoilla, jolloin henkilökunnan oli mahdollista saada rokote helposti työn lomassa.

Infektiolääkärit ja hygieniahoitajat pitivät osastoilla informaatiotilaisuuksia ja julisteet ympäri sairaalaa muistittivat rokotteen tärkeydestä. Rokotustilaisuuksissa jaettiin henkilökorttiin tarra merkiksi rokotuksesta.

Aiempien vuosien tapaan koko henkilökunnalle avoimia yleisiä rokotustilaisuuksia järjestettiin useita. Rokotus oli myös mahdollista saada työterveyshuollosta muiden käyntien yhteydessä koko rokotuskauden ajan.

- Johdon ja lähiesimiesten tuki oli ensiarvoisen tärkeää kampanjan onnistumiselle. Lämmin kiitos ja onnittelut koko henkilökunnalle erinomaisesta rokotuskattavuuden noususta. Se on keino, jolla olemme pystyneet osaltamme suojaamaan alttiita potilaita influenssatartunnoilta, toteaa Lehtinen.

Lisätietoja:
osastonylilääkäri, infektiolääkäri Ville Lehtinen, 044 7195455 

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs