Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » PHSOTEY tiedottaa: Haluatko tietää elinikäsi ennusteen? Tee sähköinen terveystarkastus

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

PHSOTEY tiedottaa: Haluatko tietää elinikäsi ennusteen? Tee sähköinen terveystarkastus

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2015 klo 15:51
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Päijäthämäläisillä on lokakuun alusta lähtien mahdollisuus tehdä maksuton sähköinen terveystarkastus alueen terveyspalveluiden ja Päijät-Hämeen Hyviksen-sivuilla, www.hyvis.fi/paijathame/fi. Tarkastuksen jälkeen jokainen voi valita sähköisen valmennusohjelman omien tarpeidensa mukaan.

Tavoitteena on tukea kansalaisen omaa terveyden ylläpitoa ja kannustaa hyvään ja terveelliseen elämään. Raportin avulla kansalainen näkee, miten omilla elintavoilla voi vaikuttaa arvioituun elinikään, terveenä pysymiseen ja tulevaan elämänlaatuun. Raportista saa vinkkejä elintapojen muuttamiseen ja sellaisten uusien taitojen hankkimiseen, joilla voi lisätä vireitä elinpäiviä.

Valmennusohjelmissa vara mistä valita

Valinnaisia valmennusohjelmia löytyy esimerkiksi terveelliseen ravintoon, liikuntaan, painonhallintaan, tupakoinnin lopettamiseen ja onnellisen elämän taitoihin. Terveysvalmennuksessa jokainen voi asettaa itselleen tavoitteita ja seurata edistymistään. Sähköinen valmentaja antaa neuvoja, tukea ja palautetta.

Terveydenhuollon ammattilaiset suosittelevat sähköistä terveystarkasta ja –valmennusta kaikille aikuisille. Erityisesti se sopii neuvolaikäisten lasten vanhemmille, pitkäaikaissairaille tai sairauden riskissä oleville.

Duodecimin sähköinen terveystarkastus ja –valmennus tavoittaa jo lähes kaksi miljoonaa suomalaista. Päiiät-Hämeessä Lahden ja Heinolan sosiaali- ja terveyspalvelut sekä Peruspalvelukeskukset Aava ja Oiva mahdollistavat sähköisen terveystarkastuksen palvelut asukkailleen. Tarkastuksen antama arvio terveydestä ja hyvinvoinnista perustuu suomalaisiin väestötutkimuksiin ja hoitosuosituksiin.

Lisätukea eOmahoitokirjastosta

eOmahoitokirjasto tarjoaa hyödyllistä ja luotettavaa tietoa ja käytännön neuvoja hoidon tueksi kotona. Kirjastosta löytyy videoita, verkkokursseja ja artikkeleita pitkäaikaissairauksien omahoidosta. Palvelusta löytyvät sairauksien tai riskitekijöiden hoidon tärkeimmät sisällöt koottuina tiiviiksi kokonaisuuksiksi. 

Linkki sähköiseen terveystarkastukseen


Lisätietoja:

Hanna Ohrimovitsch p. 044 440 6620 hanna.ohrimovitsch@phsotey.fi
Eija Kutinlahti, eija.kutinlahti@duodecim.fi

Lisätietoa medialle:

Terveydenhuollon ammattilaisille järjestettävät koulutukset

- 5.10. klo 14 -15.30 Päijät-Hämeen keskussairaala, Luentosali 1

- 7.10. klo 12.30 -14 Lahden kaupunginkirjaston auditorio

 

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs