Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » PHSOTEY tiedottaa: Fysiatrian potilailla käytössä nyt modernit ja esteettömät tilat

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

PHSOTEY tiedottaa: Fysiatrian potilailla käytössä nyt modernit ja esteettömät tilat

Tiedote.
Julkaistu: 12.01.2016 klo 13:43
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Uudet keskussairaalan fysiatrian tilat ovat modernit, valoisat ja esteettömät. Fysiatrian poliklinikka palasi väistötiloista yksikön entisiin, uudistettuihin tiloihin keskussairaalan 1K -kerrokseen.

Uudisremontin jälkeen fysiatrian yksikkö on saanut lisätilaa 150 brm2 entisten 1000 brm2 lisäksi. Sisäilmaan ja kosteusongelmiin vaikuttanut terapia-allas on poistettu.

- Jo tilojen suunnitteluvaiheessa huomioitiin potilasvirtojen kulkua fysiatriassa. Suunnittelutyössä hyödynnettiin myös muiden sairaaloiden kokemuksia tilaratkaisuista sekä asiakkaiden ja henkilökunnan näkemyksiä toimivista tiloista. Uusissa tiloissa potilaan liikkuminen on selkeää ja esteetöntä. Tilat vastaavat myös tämän päivän suosituksia potilaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta, kertoo osastonhoitaja Leena Mäkelä.

Vastaanottotilat on suunniteltu vastaamaan toiminnan tarpeita.

- Tilat ovat muunneltavissa eri asiakas- ja ammattiryhmiä sekä toiminnan muutoksia varten. Ryhmä-, monitoimi- ja kokoustilat mahdollistavat uusien asiakasryhmien toimintojen käynnistymisen, nykyisten terapioiden ylläpitämisen sekä aiempaa monipuolisemmat arvioinnit ja ohjaukset, kertoo Mäkelä.

Teknologian mahdollisuudet huomioitu
Tilojen suunnittelussa on huomioitu teknologian tarjoamat mahdollisuudet.

- Esimerkiksi kuntosalilaitteissa on harjoittelua ohjaava älykorttijärjestelmä. Vastaava SmartTouch-järjestelmä on Suomessa tällä hetkellä muutamissa laitoksissa tai sairaaloissa, olemme järjestelmän käyttöönotossa ensimmäisten joukossa. Vastaanottohuoneessa voidaan hyödyntää asiakkaan terapiassa nykyaikaista IT-teknologiaa. Lisäksi tulossa on asiakkaiden itseilmoittautumisjärjestelmä, Mäkelä jatkaa.

Uudet tilat ja työvälineet mahdollistavat hyvän työergonomian ja lisäävät henkilökunnan työviihtyvyyttä.

Fysiatrian yksikkö sijaitsee keskussairaalan 1K-kerroksessa. Sinne kuljetaan keskussairaalan pääoven kautta. Neuvontapisteen jälkeen käännytään oikealle ja kuljetaan poliklinikkakäytävää pitkin käytävän päähän. Siellä hissillä siirrytään alas 1K-kerrokseen. Fysiatrian yksikkö sijaitsee hissien vasemmalla puolella sydänkeskusta vastapäätä.

Päijät-Hämeen keskussairaalan sydänkeskuksen ja fysiatrian osaston perusparannus valittiin vuoden 2015 parhaaksi korjausrakennustyömaaksi Suomessa.

Kuvateksti: Tänään tiistaina keskussairaalan fysiatrian ja sydänkeskuksen tiloja esiteltiin yhtymän valtuustolle ja omistajakuntien edustajille. Pienryhmä tutustui muun muassa fysiatrian moderniin ja monipuoliseen kuntosaliin.

Lisätietoja:
osastonhoitaja Leena Mäkelä, 044 719 5397

Liitetiedostot

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs