Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » PHSOTEY tiedottaa: Ensihoitoon kuntarajat ylittävä, alueellinen toimintamalli

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

PHSOTEY tiedottaa: Ensihoitoon kuntarajat ylittävä, alueellinen toimintamalli

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2015 klo 14:44
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän hallitus käsittelee ensi maanantain kokouksessaan ensihoidon järjestämistä. Yhtymän valtuusto päätti joulukuussa, että Päijät-Hämeen ensihoitopalvelu tuotetaan yhtymän ensihoitokeskuksen ja Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen yhteistoimintana, jota edelleen kehitetään.

Kaikki ensihoitopalvelun yksiköt ovat koko Päijät-Hämeen yhteisiä ja niitä käytetään tarpeen mukaan kuntarajoista riippumatta. Ensihoitopalvelun kenttäjohtaja arvioi yksiköiden siirtämistarpeen. Siirtokuljetusyksikkö erillisenä toimintana lakkautetaan ja yhdistetään ensihoitopalveluun. Kaikki ensihoitopalvelun yksiköt ajavat siirtokuljetuksia ensihoidon tilannekeskuksen ohjaamana.

Valtuuston päätöksellä ensihoitopalvelun rahoitusraami on 8 M€ vuodelle 2015. Viime vuonna toteutunut kuntarahoitus oli 8.4 M €. Säästö tarkoittaa käytännössä sitä, että ensihoidon yksiköiden määrä ei muutu, mutta niiden valmiusaikaa supistetaan.

Jos rahoitusraami uhkaa ylittyä, yksiköiden valmiusaikaa supistetaan ensihoitokeskuksen ja pelastuslaitoksen erikseen sopimalla mekanismilla alkaen osa-aikaisten yksiköiden valmiudesta. Tarvittaessa yksikön tai yksiköiden tuotanto voidaan keskeyttää määräajaksi.

Työntekijät pysyvät omilla työnantajillaan eikä henkilöstön siirtoja tapahdu. Pelastuslaitos vastaa kaluston hankinnasta ja ylläpidosta.

Lisäksi osana tehokasta monituottajamallia jatketaan yksityistä palvelutuotantoa Hartolan ja Sysmän alueella. Kuluvaksi vuodeksi palvelu hankitaan Hartola-Sysmän sairaankuljetus oy:ltä. Kuntien tahtotilan mukaisesti kuntiin jää varallaolo yöaikaan.

Uusi järjestämismalli tulee voimaan viimeistään 1.3. alkaen. Toiminnallisesti työvuorolistateknisistä syistä johtuen pääosa yksiköistä siirtyy uuteen tuotantomalliin jo helmikuun lopulla.

Lisätietoja:
Vs. yhtymän johtaja Veli Penttilä, 044 719 5211
Ensihoito- ja päivystyskeskuksen johtaja Liisa Kokkonen, 044 719 5994

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs