Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » PHSOTEY tiedottaa: Akuutin yli 70-vuotiaiden päivystysosasto avautuu ensi maanantaina

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

PHSOTEY tiedottaa: Akuutin yli 70-vuotiaiden päivystysosasto avautuu ensi maanantaina

Tiedote.
Julkaistu: 01.06.2016 klo 08:43
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Maanantaina 6.6. Akuutti24:n yhteydessä aloittaa toimintansa AKKUNA. Se on ympärivuorokautinen päivystysosasto, jossa hoidetaan 70-vuotta täyttäneitä, välitöntä sairaalahoitoa ja seurantaa tarvitsevia potilaita. AKKUNAlla vastataan paremmin Päijät-Hämeen ikääntyvän väestön päivystyksellisiin tarpeisiin.

12-paikkaiseen AKKUNAan tullaan hoitoon päivystyksen kautta.

- Akuutti24:n henkilöstö arvioi potilaan hoitoon ottamista iän, asumistavan, toimintakyvyn sekä sen hetkisen sairaustilan pohjalta. AKKUNAsta valtaosa potilaista kotiutuu suoraan omaan kotiin, kertoo ylilääkäri Ulla Helin.

Iäkästä potilasta hoidetaan AKKUNAssa keskimäärin 3-4 päivää. Tänä aikana selvitetään kokonaisvaltaisesti potilaan terveydentilaa ja toimintakykyä. Potilaan kanssa yhteistyössä tehdään alustava hoito- ja kuntoutussuunnitelma ja luodaan yhteydet jatkohoitoa ja -apuja varten.

AKKUNAssa työskentelee ikäihmisten sairauksiin perehtynyt, moniammatillinen työtiimi, joka koostuu lääkäristä, hoitajista, fysioterapeutista, farmaseutista ja  tarpeen mukaan muista ammattihenkilöistä.

AKKUNAn toiminnassa pyritään avoimuuteen ja mutkattomaan vuorovaikutukseen.

- Tarkoituksena on myös sisällyttää läheiset mukaan iäkkään potilaan hoidon kokonaisuuteen. Potilaan asioista tiedotamme mahdollisimman joustavasti ja keskitetysti yhtä läheistä, kertoo Helin.

Vierailuaika AKKUNAssa on klo 13-19.

Lisätietoja:
ylilääkäri Ulla Helin, 044 440 6253

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs