Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » PHSOTEY kutsuu: Keskussairaalan fysiatrian poliklinikan uudistetut tilat esittelyssä to 3.12. klo 10-11

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

PHSOTEY kutsuu: Keskussairaalan fysiatrian poliklinikan uudistetut tilat esittelyssä to 3.12. klo 10-11

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2015 klo 14:55
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän keskussairaalan fysiatrian yksikön uudistetut tilat ovat valmistuneet. Potilaat tulevat uusiin tiloihin keskiviikosta 9. joulukuuta alkaen. Fysiatrian poliklinikka palaa väistötiloista yksikön entisiin, uudistettuihin tiloihin keskussairaalan 1K -kerrokseen.

Järjestämme medialle ennakkoon tilaisuuden tulla tutustumaan uudistettuihin tiloihin torstaina 3.12. klo 10-11, Keskussairaalankatu 7, Lahti. Tapaamme keskussairaalan pääaulassa klo 10.

Tiloja ja niiden mahdollistamia potilaalle näkyviä toimintojen muutoksia esittelevät osastonhoitaja Leena Mäkelä, fysioterapeutti Miia Tähtinen ja toimintaterapeutti Mervi Gröhn.

Yli 11 000 asiakaskäyntiä vuosittain

Fysiatrian yksikössä tutkitaan ja hoidetaan tuki- ja liikuntaelinsairauksia (TULES) sekä niihin liittyviä kiputiloja. Erikoissairaanhoidon fysiatria tuottaa erikoislääkäri, fysio- ja toimintaterapiapalveluja polikliinisesti sekä keskussairaalan muille erikoisaloille keskitettynä palveluyksikkönä.

Avohoidon käyntejä on vuosittain noin 11 500, lisäksi fysio- ja toimintaterapiapalveluja keskussairaalan vuodeosastoille noin  21 000.

Fysiatrian yksikön peruskorjaus on osa keskussairaalan monivuotista uudistamisohjelmaa. Nyt valmistuneesta rakennushankkeesta päätettiin aikana, jolloin valtakunnallisesta sote-uudistuksesta ei vielä ollut tietoa.

Päätöstä tehdessä fysiatrian tilat olivat kunnoltaan ja toimivuudeltaan paikoin ikääntyneet ja epätarkoituksenmukaiset. Tilat ja talotekniikka eivät enää vastanneet nykypäivän vaatimuksia. Myös viranomaistarkastuksissa oli todettu puutteet ja edellytetty tilojen uudistamista.

Fysiatrian tilojen suunnittelutyö käynnistyi syksyllä 2013. Fysiatrian yksikkö siirtyi väistötiloihin ja rakennustyöt käynnistyivät toukokuussa 2014.

Potilaalle selkeät kulkureitit

Uudisremontin jälkeen fysiatrian yksikkö on saanut lisätilaa 150 brm2 entisten 1000 brm2 lisäksi. Sisäilmaan ja kosteusongelmiin vaikuttanut terapia-allas on poistettu.

- Jo tilojen suunnitteluvaiheessa huomioitiin potilasvirtojen kulkua fysiatriassa. Suunnittelutyössä hyödynnettiin myös muiden sairaaloiden kokemuksia tilaratkaisuista sekä asiakkaiden ja henkilökunnan näkemyksiä toimivista tiloista. Uusissa tiloissa potilaan liikkuminen on selkeää ja esteetöntä. Tilat vastaavat myös tämän päivän suosituksia potilaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta, kertoo osastonhoitaja Leena Mäkelä.

Vastaanottotilat on suunniteltu vastaamaan toiminnan tarpeita.

- Tilat ovat muunneltavissa eri asiakas- ja ammattiryhmiä sekä toiminnan muutoksia varten. Ryhmä-, monitoimi- ja kokoustilat mahdollistavat uusien asiakasryhmien toimintojen käynnistymisen, nykyisten terapioiden ylläpitämisen sekä aiempaa monipuolisemmat arvioinnit ja ohjaukset, kertoo Mäkelä.

Teknologian mahdollisuudet huomioitu

Tilojen suunnittelussa on huomioitu teknologian tarjoamat mahdollisuudet.

- Esimerkiksi kuntosalilaitteissa on harjoittelua ohjaava älykorttijärjestelmä. Vastaava SmartTouch-järjestelmä on Suomessa tällä hetkellä muutamissa laitoksissa tai sairaaloissa, olemme järjestelmän käyttöönotossa ensimmäisten joukossa. Vastaanottohuoneessa voidaan hyödyntää asiakkaan terapiassa nykyaikaista IT-teknologiaa. Lisäksi tulossa on asiakkaiden itseilmoittautumisjärjestelmä, Mäkelä jatkaa.

Uudet tilat ja työvälineet mahdollistavat hyvän työergonomian ja lisäävät henkilökunnan työviihtyvyyttä.

Fysiatrian yksikkö sijaitsee keskussairaalan 1K-kerroksessa. Sinne kuljetaan keskussairaalan pääoven kautta. Neuvontapisteen jälkeen käännytään oikealle ja kuljetaan poliklinikkakäytävää pitkin käytävän päähän. Siellä hissillä siirrytään alas 1K-kerrokseen. Fysiatrian yksikkö sijaitsee hissien vasemmalla puolella sydänkeskusta vastapäätä.

Reittiopastus fysiatriaan on myös potilaille lähetettävässä kutsukirjeessä. Lisäksi pääaulan neuvontapisteessä olevalta vahtimestarilta voi aina kysyä opastusta.

Lisätietoja:
osastonhoitaja Leena Mäkelä, 044 719 5397

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs