Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtrymä tiedottaa: Korjaus tiedotteeseen: Yhtymän uudistaminen käyntiin organisaation muutoksella ja johtajien haulla

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtrymä tiedottaa: Korjaus tiedotteeseen: Yhtymän uudistaminen käyntiin organisaation muutoksella ja johtajien haulla

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2016 klo 18:00
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Hetki sitten lähetetyssä tiedotteessa todetaan virheellisesti, että uusien toimialajohtajien valintaryhmässä on mukana toimialajohtaja Timo Louna. Timo Lounan oikea virkanimike on toimitusjohtaja. Pahoittelut virheestä.

Tiedote kokonaisuudessaan korjattuna:

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus päätti tänään kokouksessaan esittää valtuustolle, että yhtymän organisaatiota uudistetaan perustamalla neljä toimialaa korvaamaan aiempaa toimialajakoa. Samalla hallitus esittää valtuustolle, että perustetaan neljä uutta toimialajohtajan virkaa. Heiltä vapautuvia toimia tai virkoja ei täytetä, vaan tehtävät jaetaan nykyisen henkilökunnan kesken.

Uudet toimialat ovat terveys- ja sairaanhoitopalvelut, ikääntyneiden palvelut ja kuntoutus, perhe- ja sosiaalipalvelut sekä strategia- ja tukipalvelut. Johtajien virat päätettiin laittaa sisäiseen hakuun jo huomisesta lähtien niin, että yhtymän nykyinen henkilöstö sekä yhtymään liikkeenluovutuksella vuoden vaihteessa siirtyvä henkilöstö voi niihin hakea ilmoittamalla kiinnostuksensa tehtävään. Syynä pikaiseen aikatauluun on se, että tavoitteena on saada toimialajohtajat valituiksi jo tämän vuoden puolella.

Hallitus nimesi myös johtajien valintaa valmistelevan työryhmän. Siihen kuuluvat hallituksen puheenjohtaja Francis McCarron, hallituksen varapuheenjohtaja Kari Lempoinen, toimitusjohtaja Timo Louna, muutosjohtaja Jouko Isolauri, henkilöstötyöryhmän puheenjohtaja Osmo Pieski sekä henkilöstön edustajana Tehyn pääluottamusmies Mari Laakkonen. Lisäksi hallituksen jäsenet voivat osallistua valintaan, jos he sitoutuvat olemaan mukana kaikissa valintaan liittyvissä tilaisuuksissa.

Organisaatiouudistuksen tavoitteena on poistaa raja-aidat perus- ja erikoissairaanhoidon väliltä ja luoda palveluista toinen toistaan tukevia kokonaisuuksia. Uusilla toimialajohtajilla on tuhannen taalan paikka uudistaa palvelutuotantoa niin, että valtakunnallisen sote-uudistuksen tavoitteet toteutuvat. 

Perustettavat toimialat sijoittuvat organisaatiossa uusiksi yksiköiksi toimitusjohtajan alaisuuteen ja muutosten toimeenpanon osalta muutosjohtajan alaisuuteen. Muutostyön edetessä toimialojen alaisuuteen muodostetaan tulosalueita.

Uusien toimialojen lisäksi kuntayhtymässä on edelleen ympäristöterveyskeskus sekä toimialaan rinnasteisina liikelaitoksina Päijät-Hämeen laboratoriopalvelujen liikelaitos sekä Sosiaalialan osaamiskeskus Verso –liikelaitos.

Hallitus päätti myös ensihoidon järjestämisestä. Ensihoito- ja siirtokuljetuspalvelua hankitaan sopimuskaudelle 2017 - 2018 kahden (1+1) vuoden lisäoptioilla Hartola-Sysmä Sairaankuljetus Oy:ltä. Option käyttämisestä päätetään erikseen.

Lisätietoja:
muutosjohtaja Jouko Isolauri, 044 3719 470
hallituksen puheenjohtaja Francis McCarron, 040 510 4053
hallituksen varapuheenjohtaja Kari Lempinen, 0400 800 657

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs