Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Oulun yliopisto vahvistaa tutkimusprofiiliaan rekrytoimalla huippututkijoita

Oulun yliopisto

Oulun yliopisto vahvistaa tutkimusprofiiliaan rekrytoimalla huippututkijoita

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2012 klo 10:38
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote 18.6.2012

 

Oulun yliopisto vahvistaa tutkimusprofiiliaan rekrytoimalla huippututkijoita

Oulun yliopisto on käynnistänyt ohjelman, jolla tähdätään kansainvälisesti todella korkeatasoisten tutkijoiden rekrytoimiseen Ouluun. Ohjelman ensimmäisessä kansainvälisessä haussa haetaan huippututkijoita yliopiston tutkimuksen paino- ja kehittämisaloille. Niitä ovat biotieteet ja terveys, informaatioteknologia, kulttuurinen identiteetti ja vuorovaikutus, ympäristö, luonnonvarat ja materiaalit, taloustieteet sekä tutkimusperustainen opettajankoulutus. Haussa on mahdollista täyttää jopa kymmenen tutkijanpaikkaa.

Uuden rekrytointiohjelman kautta Oulun yliopisto ottaa tutkijanurien edistämisessä käyttöön nk. tenure track -mallin, jota on käytetty jo pitkään yliopistoissa Yhdysvalloissa. Mallissa tutkimustyössä menestyville tutkijoille taataan työsuhde ja eteneminen yliopistouralla. Uraportaita ovat tutkijatohtori, yliopistotutkija, professori ja ansioitunut professori. Vaiheesta toiseen siirrytään huolellisen kansainvälisen tieteellisen arvioinnin perusteella.

”Rekrytointiohjelmalla Oulun yliopisto hyppää mukaan kovaan kansainväliseen kilpailuun huippututkijoista. Se antaa mahdollisuuden merkittävästi vahvistaa ja uudistaa tutkimusympäristöjämme. Toivottavasti hakumme houkuttelee maailmanlaajuisesti Ouluun todella erinomaisia tutkijoita”, sanoo tutkimusrehtori Taina Pihlajaniemi Oulun yliopistosta.

Muutama muu yliopisto Suomessa on pari vuotta sitten aloittanut vastaavan kansainvälisen rekrytoinnin. ”Vuonna 2010 voimaan tullut yliopistolaki siirsi yliopistot pois virkamieslain piiristä, mikä mahdollisti tämänkaltaisen suoran rekrytoinnin ilman raskasta viranhakuprosessia. Tämä onkin yksi nykyisen yliopistolain positiivisista seurauksista”, kuvaa puolestaan johtaja Sinikka Eskelinen Oulun yliopiston tutkimuspalveluista.

Kansainvälinen haku tarkoittaa, että rekrytointiohjelman paikat ilmoitetaan haettaviksi Suomen lisäksi kansainvälisissä kanavissa, kuten Nature- ja Science-lehdissä sekä useilla tieteellisillä verkkofoorumeilla. Haku on avoinna lokakuun 2012 alkuun saakka. Tutkijanpaikkoja voivat hakea sekä suomalaiset että ulkomaiset tutkijat.

 

Lisätietoja:
tutkimusrehtori Taina Pihlajaniemi, puh. 0294 48 5800
johtaja Sinikka Eskelinen, puh. 0294 48 4106

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs