Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Oulun Luistinseura yhteistyöhön Terveystalon kanssa

Terveystalo

Oulun Luistinseura yhteistyöhön Terveystalon kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 13.09.2012 klo 14:17
Julkaisija: Terveystalo

Oulun Luistinseura (OLS) ja Terveystalo ovat sopineet kahden vuoden pituisesta yhteistyöstä seuran jäsenten urheilutapaturmien ja terveyden hoitamisessa sekä markkinointiyhteistyössä. Sopimukseen kuuluvat kaikkien jaostojen ikäkausijoukkueet ja edustusjoukkueet. Terveystalo toimii seuran terveydenhuollon pääyhteistyökumppanina.

Oulun Luistinseura ry on Suomen vanhin palloiluseura ja täyttää tänä vuonna jo 132 vuotta. Seura toimii neljässä eri urheilulajissa: jalkapallo, jääpallo, keilailu ja salibandy, jossa se on Suomen suurin seura. Yhteensä OLS:aan kuuluu noin 2800 aktiivista urheilijaa. OLS:n tavoitteena on edistää jäsentensä liikuntaharrastusta. Monilajisen palloiluseuran toiminnan peruspilarina on laaja ja laadukas juniorityö.

Nuorten ja lasten hyväksi tehtävä työ on OLS:n merkittävin perusarvo. Tämän lisäksi seuratyölle antavat suuntaa iloinen, avoin ja reilu toiminta. Seurassa painotetaan laadukasta ja mielekästä toimintaa tarjoamalla pätevää valmennusta ja ohjausta olssilaisille kaikissa ikäluokissa ja lajeissa. Seuran tavoitteena on tarjota eri lajeissa liikuntamahdollisuus harraste- tai kilpatasolla. Kannustamme ja ohjaamme omalla toiminnallamme lapsia ja nuoria terveelliseen elämäntapaan.

Terveystalo vastaa seuran jäsenten terveydenhoidosta sekä äkillisten tapaturmien hoidosta. Sopimuksen piiriin kuuluvat kaikki seuran jaostot, ikäkausijoukkueet sekä edustusjoukkueet. Seurayhteistyön terveyspalvelut järjestetään Terveystalo Oulun yksikössä, jossa on lääkärikeskuksen lisäksi Suomen suurin yksityissairaala. Terveystalo Oulussa on mahdollisuus erikoislääkäripalveluihin, kuvantamiseen, leikkauksiin sekä laboratoriopalveluihin ja fysioterapiaan. Erityisosaamista ovat mm. ortopediset, traumatologiset ja käsikirurgiset leikkaukset sekä lasten ja nuorten leikkaushoito.

Yhteistyö mahdollistaa OLS:n pelaajien käyttöön myös kaikki Terveystalon noin 150 toimipaikkaa, mikäli esimerkiksi pelimatkoilla joudutaan tukeutumaan tapaturmien tai sairastumistapausten vuoksi terveyspalveluihin.

Terveystalon SPORT-palvelut painottuvat erityisesti äkillisten loukkaantumisten ennaltaehkäisemiseen ja auttavat urheilijoita ja liikkujia urheilutavoitteiden saavuttamisessa. Terveystalon teettämän Urheiluterveys 2012 -tutkimuksen mukaan Oulun Luistinseuran lajeista erityisesti jääkiekko ja jalkapallo ovat tapaturma-alttiita ja näissä lajeissa sattuu tapaturmia jonkin verran muita lajeja enemmän.

− Oulun Luistinseura tarvitsee Terveystalon palveluita ensisijaisesti turvaamaan nuorten urheilijoiden kehittymistä ja ennaltaehkäisemään vammoja. Yksi tärkeistä palveluista meille on urheilijan terveystilan kartoitus. Ennaltaehkäisevät tutkimukset esimerkiksi EKG-sydänkäyrän osalta auttavat välttämään mahdollisia rasituksesta johtuvia ongelmia, kertoo Oulun Luistinseuran toiminnanjohtaja Jari Turunen.

− Toinen tärkeä palvelu seuralle, on luonnollisesti äkillisten vammojen hoito. Yleisimmät vammat seurassamme ovat nilkkavammat, polvivammat ja käsivarsivammat. Lisäksi talviurheilulajeissa sattuu toisinaan päävammoja.

Terveystalo teetti vuoden 2012 alussa Urheiluterveys 2012 -tutkimuksen yhteistyössä Suomen Liikunta ja Urheilun kanssa. Tutkimuksen mukaan Terveystalo SPORT on huippu-urheilijoiden mielestä Suomen laadukkain terveydenhuollon palveluiden tuottaja Suomessa.

− Toimimme tiiviissä yhteistyössä useiden urheiluseurojen kanssa. Tunnemme urheilussa syntyvät vammat ja vaivat sekä niiden erityispiirteet. Kaikki palvelut, kuten tapaturmapäivystys, lääkäripalvelut, laboratorio- ja kuvantamispalvelut sekä leikkaukset ja kuntoutus, kuuluvat hoitoketjuumme. Huolehdimme myös seurojen terveystarkastuksista, SPORT-palveluista vastaava Terveystalon johtaja Marco Hautalahti kertoo.

Terveydenhuollon ammattilaisten rooli nuoren urheilijan fyysisen kehityksen tukemisessa on merkittävä.

− Terveystalossa kaikilla ikäluokilla on mahdollisuus terveystarkastuksiin niin halutessaan. Terveystalo Oulu on iloinen uudesta sopimuksesta ja annamme arvoa terveitä urheilullisia arvoja edustavan Oulun Luistinseuran terveydenhuollon pääyhteistyökumppanina. Kumppanuus luo toivoaksemme merkittävän vaikutuksen oululaiseen urheiluterveyteen huipuista harrastajiin, sanoo Pohjois-Suomen kaupallinen johtaja Sauli Ohukainen.

Valtakunnallisen SPORT-asiantuntijaverkoston avulla Terveystalo tarjoaa urheilijoille ja liikkujille urheilijan tarvitsemat kokonaisvaltaiset terveyspalvelut. Palveluketju tarjoaa asiakkaalle vaivattoman hoitokokonaisuuden ja tähtää nopeaan paranemiseen.

Lisätietoja: 

Terveystalo, johtaja Marco Hautalahti, puh. 050 560 3850, marco.hautalahti@terveystalo.com
Oulun Luistinseura ry, toiminnanjohtaja Jari Turunen, puh. 040 140 6880, jari.turunen@olssalibandy.net

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja lähes 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti lähes 6 500 terveydenhuollon ammattilaista. Vuonna 2011 Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen 118 miljoonaa euroa. www.terveystalo.com  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs