Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Oululaiset ja antwerpeniläiset opiskelijat ideoivat terveysteknologian tuotteita

Oulun ammattikorkeakoulu

Oululaiset ja antwerpeniläiset opiskelijat ideoivat terveysteknologian tuotteita

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2016 klo 10:07
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) informaatioteknologian ja liiketalouden opiskelijat sekä belgialaisen ammattikorkeakoulun Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpenin elektroniikka- ja ICT-alan opiskelijat suunnittelevat yhdessä erilaisia terveysteknologian tuotteita kevään aikana.

Oululaisten opiskelijoiden vastuulla projektissa on tuotteiden ideointi ja liiketoimintamahdollisuuksien kartoittaminen sekä langattomien sensorijärjestelmien kehittäminen. Antwerpeniläiset opiskelijat puolestaan kehittävät tuotteiden mobiili- ja verkko-ominaisuuksia. Kehitteillä on kuusi ihmisen mittaamiseen liittyvää tuotetta. Suunnitteilla on esimerkiksi kehon nestetasapainon, stressin, happisaturaation sekä unen seuranta- ja mittauslaitteita.

Molempien korkeakoulujen opiskelijoista koostuvat tiimit työstävät parhaillaan tuotteiden ominaisuuksia ja toteutustekniikoita Oulussa. Opiskelijat esittelevät hioutuneet ideansa torstaina 18.2. kello 9.30 Kotkantien kampuksella (Kotkantie 1, Oulu). Median edustajat ovat tervetulleita paikalle katsomaan, millaisia tuotteita opiskelijat lähtevät toteuttamaan. Tuotteet valmistuvat 17.–19.5., jolloin oululaisopiskelijat ovat vastavierailulla Antwerpenissä.

Oamk on tehnyt vastaavaa projektiyhteistyötä Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpenin kanssa vuodesta 2013. Yhteistyön tavoitteena on opettaa molempien korkeakoulujen opiskelijoille alakohtaisen tietotaidon lisäksi muun muassa viestintä-, ryhmätyö- ja kansainvälisyystaitoja.

Lisätietoja:

tietotekniikan tiimipäällikkö Eero Nousiainen, 050 3174720, eero.nousiainen@oamk.fi

lehtori Jaakko Kaski, 041 502 6841, jaakko.kaski@oamk.fi

lehtori Petteri Aro, 050 317 4541, petteri.aro@oamk.fi

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs