Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Ostopalvelulääkäreiden käyttö lähtee käytännön tarpeista

Terveydenhuollon palveluntuottajat ry

Ostopalvelulääkäreiden käyttö lähtee käytännön tarpeista

Tiedote.
Julkaistu: 27.09.2013 klo 08:42
Julkaisija: Terveydenhuollon palveluntuottajat ry

Ostopalvelulääkäreiden käyttö herättää julkisuudessa aika ajoin keskustelua, viimeksi uutisoitiin Kuopion yliopistollisen sairaalan alueen pohdintaa ostopalvelulääkäreiden käytöstä luopumisesta kustannussyistä.

Kustannuksia nostavat tyypillisesti lyhyet varoitusajat; toimitustakuut, joissa yritys toimittaa sopimussakon uhalla lääkärin tietyksi ajaksi esim. sairaustapauksista huolimatta; toimipaikkojen syrjäisyys sekä päivystykset. Kustannuksia voidaan alentaa merkittävästi ennakoinnilla ja puitejärjestelyillä, sanoo Terveydenhuollon palveluntuottajat ry:n toiminnanjohtaja Suvi Aherto.

Kuntien rekrytointiongelmien vuoksi ostopalvelulääkärin vaihtoehto ei useinkaan ole virkalääkäri vaan se, ettei lääkäriä ole. Terveyskeskustyön houkuttelevuuden lisäämisessä riittää tekemistä.

Ostopalvelulääkäreiden käyttö lähtee käytännön tarpeista. Jos lääkäreitä ei ole saatavilla, potilaiden jonot pitenevät ja vastuuta kasautuu hoitajille, Aherto toteaa.

Ostopalvelulääkäreiden käytön avulla voidaan huolehtia lyhyistä sijaisuuksista tai ostopalvelulääkäri voi olla samassa terveyskeskuksessa useita vuosia, jolloin hoidossa on myös jatkuvuutta. Usein ostopalvelulääkärit vastaavat ruuhkien purkamisesta tai virkalääkäreiden työtaakan kohtuullistamisesta vaikeiden työvuorojen osalta. Ostopalveluiden käyttö on siis monipuolista ja lisää joustavuutta terveyskeskustyöhön.

Ostopalvelulääkärit eivät ole uhka kansanterveydelle vaan käytännön ratkaisu terveydenhuollon toimivuuden takaamiseksi. Tärkeintä on, että potilaat saavat tarvittavan hoidon oikeaan aikaan, se ei saa unohtua, Aherto päättää.


Lisätietoja: Suvi Aherto, 050 349 6121, suvi.aherto@terveyspalvelut.fi

Terveydenhuollon palveluntuottajat ry:n jäsenyritykset ovat kuntien kumppaneita terveyspalveluiden tuottamisessa. Yritykset tarjoavat terveydenhuollon ostopalveluita sekä terveydenhuollon henkilöstön vuokrausta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs