Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » OS2012-kongressi tuo pohjoismaiset oikojahammaslääkärit Ouluun

Oulun yliopisto

OS2012-kongressi tuo pohjoismaiset oikojahammaslääkärit Ouluun

Tiedote.
Julkaistu: 14.08.2012 klo 10:58
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto, hammaslääketieteen laitos
Tiedote 14.8.2012

OS2012-kongressi tuo pohjoismaiset oikojahammaslääkärit Ouluun

Oulussa järjestetään 22.–25.8.2012 kansainvälinen Nordic Orthodontic Societyn oikomishoidon alan tutkijoiden kongressi NOS2012. Se on perinteinen kansainvälinen oikomishoidon tutkijoiden ja oikojahammaslääkäreiden tapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi eri pohjoismaissa. Nyt 22. kertaa järjestettävä kongressi tuo Ouluun yli 200 alan tutkijaa ja oikomishoitoa tekevää hammaslääkäriä ja 12 alan kaupallista toimijaa.

Suomessa on noin 150 oikomishoidon erikoishammaslääkäriä ja oikomishoitoa tehdään varsin laajasti Suomen kaikissa terveyskeskuksissa. Tällä hetkellä noin kolmannes lapsista saa oikomishoitoa jossakin vaiheessa. Myös aikuisten oikomishoito on selvästi yleistynyt.

Kongressin esitelmät keskittyvät pääasiassa kasvun ja purennan kehityksen tutkimukseen ja toisaalta kliiniseen potilastutkimukseen. Kongressin pääpuhujina toimivat muun muassa professori Sheldon Peck (Harvard School of Dental Medicine), professori Stavros Kiliaridis (University of Geneva) sekä David Rice (Helsingin yliopisto).

Oulun yliopistossa kongressin järjestämisestä vastaa hammaslääketieteen laitoksen hampaiston kehitys- ja oikomisopin oppiaine ja lisäksi järjestämisessä on mukana Suomen hammaslääkäriseura Apollonia ja sen ortodontian jaos.

NOS2012 kongressi pidetään Hotelli-ravintola Lasaretin tiloissa. Lisätietoja verkossa: http://www.nos2012.fi/

Lisätietoja:
Kongressin presidentti, professori Pertti Pirttiniemi, Oulun yliopisto, hammaslääketieteen laitos, puh. 040 522 4199, sähköposti: pertti.pirttiniemi@oulu.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs