Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Opinnäytetyö: Aivoinfarktipotilaan kuntoutus

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Aivoinfarktipotilaan kuntoutus

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2013 klo 15:59
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelijat Maiju Ruotsalainen ja Sanna Oikari ovat tehneet opinnäytetyönsä aivoinfarktipotilaan kuntoutuksesta sairaanhoitajan näkökulmasta. Opinnäytetyö on toiminnallinen, sillä siihen kuului myös opas aivoinfarktipotilaan omaiselle.

Aivoinfarktista löytyy runsaasti tietoa eri lähteistä. Opiskelijat halusivat opinnäytetyössään tuoda heille opetettuja asioita muidenkin tietouteen. Aihe on kiinnostava myös siksi, että aivoinfarktin akuuttihoidosta sekä kuntoutuksesta tulee koko ajan uutta tietoa.

Opas omaisille

Opas syntyi yhteistyössä hämeenlinnalaisen hoito- ja kuntoutuslaitos Ilveskodin kanssa. Ilveskoti hoitaa ja kuntouttaa sotainvalideja ja sotaveteraaneja. Nykyään Ilveskodissa on myös kaupungin ostamia potilaspaikkoja, joihin tulee asiakkaita jatkokuntoutukseen esimerkiksi Kanta-Hämeen keskussairaalasta. Osa näistä kuntoutujista kärsii aivoverenkiertohäiriöistä. Tulevaisuuden Ilveskodin tehtävänä on geriatrisen hoidon ja kuntoutuksen kehittäminen, ortopedisten ja neurologisten kuntoutus- ja sairaalapalvelujen tarjoaminen ja ikäihmisten hyvinvoinnin vaaliminen. Idea oppaasta tuli Ilveskodin henkilökunnalta kesällä 2012.

Omaisten oppaan on tarkoitus auttaa omaisia ymmärtämään sairastuneen läheisensä kuntoutumisprosessia. Riittävän tiedon antaminen sairaudesta potilaalle ja omaisille on iso osa kuntoutumisen alkamista. Oppaassa tuodaan esiin arkipäiväisiä asioita, joiden avulla omainen voi tukea läheisensä kuntoutumista. Oppaassa kerrotaan myös yleistä tietoa aivoinfarktista ja sen aiheuttamista muutoksista ihmisessä. Omaisten aktivointi sairastuneen kuntoutukseen on tärkeää, koska läheisten tuki on merkittävä osa aivoinfarktipotilaan kuntoutusta.

Opasta tullaan jakamaan Ilveskodissa aivoinfarktiasiakkaan omaisille heti kuntoutusjakson alussa. Tarkoituksena on, että omaiset saavat rauhassa tutustua oppaaseen ja sen jälkeen kysyä heitä mietityttäviä asioita Ilveskodin henkilökunnalta.

Lisätiedot

Maiju Ruotsalainen, p. 040 842 5794 tai sp. maiju.ruotsalainen(a)student.hamk.fi
Sanna Oikari, p. 050 409 1176 tai sp. sanna.oikari(a)student.hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs