Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Omaishoitajien virkistyspäivä 11.12.2013: Teemana arjen ilo

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Omaishoitajien virkistyspäivä 11.12.2013: Teemana arjen ilo

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2013 klo 09:53
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulun geronomiopiskelijat järjestävät omaishoitajien virkistyspäivän 11.12.2012 kello 10–15.00. Tapahtumapaikkana Seinäjoen ammattikorkeakoulun Koskenalan toimipistee osoitteessa Koskenalantie 17.

Omaishoiva on läheisille annettavaa huolenpitoa ja hoivaa, rakkautta sekä turvaa. Se on vuorovaikutussuhde, jossa osapuolina ovat omaishoitaja ja omaishoidettava. Omaishoiva antaa omaishoitajalle paljon, mutta sillä on toinenkin puolensa: se on sekä henkisesti että fyysisesti raskasta. Ympärivuorokautisen avun antaminen, jatkuva läsnäolo ja huoli hoidettavan jaksamisesta menevät helposti omaishoitajan omien tarpeiden edelle. Oma aika ja arjesta irtautuminen tukevat omaishoitajan jaksamista.

Geronomiopiskelijat haluavat tarjota omaishoitajille mukavan päivän ja mahdollisuuden arjesta irtautumiseen. Virkistyspäivän järjestäminen on osa Omaishoitajuuden tukeminen -opintojaksoa, jossa perehdytään omaishoitajuuden tutkimuksiin, teoriaan ja käytäntöön omaishoitajaperheissä. Opiskelijat ovat myös suunnitelleet ja toteuttaneet kotikuntoutusta.

Tämänvuotisen virkistyspäivän teemana on arjen ilo. Tapahtumassa nautitaan viihdyttäjä Tuula Kuoppalan esityksestä ja virkistäydytään vesijumpassa tai erilaisissa keskusteluryhmissä. Tapahtumassa on tarjolla myös arpajaiset ja musiikkia sekä ruokailu ja kahvitarjoilu. Paikalla on lisäksi tuote-esittelijöitä, joiden tarjoamiin palveluihin ja tuotteisiin on mahdollista tutustua ja ostaa myös kotiinviemisiä.

Yhteistyökumppaneina päivässä toimivat Lakeuden omaishoitajat, Ikäkeskus, Omaiset mielenterveystyön tukena ry Etelä-Pohjanmaa sekä Seinäjoen alueseurakunta. Päivää tukee myös Lions Nurmo/Lakeus.

 

Lisätietoja päivästä antavat

Vanhustyön (geronomi AMK) opiskelija Johanna Junttila (johanna.junttila@seamk.fi; 040 829 0987)

Vanhustyön koulutusohjelmapäällikkö Elina Hietaniemi (elina.hietaniemi@seamk.fi; 040 830 2194)

Fysioterapian lehtori Pia Haapala (pia.haapala@seamk.fi; 040 830 3961)

 

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs