Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Nyt on aika vaihtaa ilmansuodattimet!

Allergia- ja Astmaliitto ry

Nyt on aika vaihtaa ilmansuodattimet!

Tiedote.
Julkaistu: 05.03.2013 klo 14:42
Julkaisija: Allergia- ja Astmaliitto ry

Ilmansuodattimet on hyvä vaihtaa ennen katu- ja siitepölykausien alkua. Näin kodin sisäilma pysyy raikkaana, vaikka ulkona pölisee. Ilmansuodattimien vaihto on helppo ja halpa tapa ehkäistä sisäilmaongelmia, Allergia- ja astmaliitto ja Hengitysliitto painottavat.

Ilmansuodattimet vaihdetaan kahdesti vuodessa. Ajankohdaksi valitaan esimerkiksi kevät ja syksy, katu- ja siitepölykausien molemmin puolin. Ajankohtaa tärkeämpää on kuitenkin se, että suodattimet ylipäätään vaihdetaan. Kyselytutkimuksen mukaan asia jää monelta hoitamatta.

- Omakotitalojen omistajat huoltavat enemmän sähkölaitteita kuin vaihtavat ilmansuodattimia, ihmettelee Tuula Syrjänen Allergia- ja astmaliiton ja Hengitysliiton sisäilma- ja korjausneuvonnasta.

Allergia- ja astmaliitto ja Hengitysliitto muistuttavat, että hyvä sisäilma on viihtyisyystekijä. Jos suodattimia ei vaihdeta, ilma muuttuu vähitellen tunkkaiseksi ja huono ilmanvaihto voi johtaa kosteus- ja terveysongelmiin.

- Jotkut yrittävät ehkä säästää energiakuluissa ja pitävät siksi ilmanvaihtoa pienellä ja huonolla hoidolla. Pienempi lämmityslasku on houkuttava, mutta siitä saattaa koitua uusia menoja kosteusvaurioiden tai terveysongelmien muodossa, Tuula Syrjänen pohtii.

- Kun taloja lämmitettiin takoilla ja uuneilla, ilman tarpeellisuus pysyi mielessä. Takka vaatii ilmaa toimiakseen. Monilla on unohtunut se, että ihminenkin tarvitsee vaihtuvaa ilmaa, ja samoin koko rakennus.

Pyydä taloyhtiötä avuksi
Suodattimien vaihto tai puhdistus koskee niin omakoti- rivitalo- kuin kerrostaloasuntoja. Taloyhtiöt voisivat hoitaa uusien suodattimien hankinnan ja vaihdonkin kootusti.

- Yhtiöissä yksittäisen asunnon ongelmat tulevat kaikkien maksettaviksi. Siksi olisi hyvä idea valtuuttaa isännöitsijä ja huoltoyhtiö hoitamaan suodattimien vaihto kahdesti vuodessa kootusti, ehdottaa Tuula Syrjänen Allergia- ja astmaliiton ja Hengitysliiton sisäilma- ja korjausneuvonnasta.

Suodattimien vaihto on helppoa ja neuvojakin on tarjolla. Ilmanvaihtokoneiden valmistajien lisäksi vinkkejä voi kysyä mm. taloyhtiön huollosta, suodattimia myyvästä rautakaupasta tai sisäilma- ja korjausneuvonnasta. Allergia- ja astmaliiton ja Hengitysliiton sisäilma- ja korjausneuvonta palvelee ti - pe klo 9-15 numerossa 020 757 5181. Puhelu maksaa tavallisen puhelinmaksun verran.

Lisätietoja toimituksille:  
Sisäilma- ja korjausneuvonnan päällikkö Tuula Syrjänen, p. 020 757 5143

Allergia- ja Astmaliitto: tiedottaja Elina Demir, p. 040 544 9728, email: tiedotus@allergia.fi
Hengitysliitto: tiedottaja Anne Leinonen, puh. 020 757 5123, email: tiedotus@hengitysliitto.fi

Ilmanvaihtosuodattimien vaihdosta kuvitusta saatavilla tiedotus@hengitysliitto.fi

Allergia- ja Astmaliitto ry jäsenyhdistyksineen on valtakunnallinen terveysjärjestö, jonka perustehtävänä on allergiaa ja astmaa sairastavien terveyden edistäminen.

- Parannamme allergiaa ja astmaa sairastavien elämänlaatua.
- Toimimme asiantuntevana allergia- ja astmatietouden jakajana.
- Toimimme aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana ja kantaaottavana edunvalvojana.
- Kannustamme allergiaa ja astmaa sairastavia ja heidän läheisiään järjestäytymään.

Liitolla on jäsenyhdistyksiä kautta maan. Tervetuloa mukaan toimintaan!

www.allergia.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs