Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Nyt lanseerataan ensimmäinen kohdun myoomia käsittelevä potilasportaali

Pilgrim Oy

Nyt lanseerataan ensimmäinen kohdun myoomia käsittelevä potilasportaali

Tiedote.
Julkaistu: 21.06.2016 klo 10:22
Julkaisija: Pilgrim Oy

20–40 prosentilla 18–51-vuotiaista naisista on jossain vaiheessa elämää myoomia eli kohdun lihaskyhmyjä. Jopa puolella heistä myoomat aiheuttavat oireita. Tietoisuus myoomista ja niiden oireista on kuitenkin vähäistä sekä suuren yleisön parissa että jossain määrin myös terveydenhuollon henkilöstön joukossa. Nyt lanseerattava uusi Myoomaopas-potilasportaali on suunnattu naisille, joilla on myoomia tai jotka epäilevät oireidensa johtuvan niistä. Portaalissa kerrotaan myoomien oireista ja hoitovaihto­ehdoista. Mukana on myös myoomapotilaiden tarinoita ja tietoa siitä, mitä oireita kannattaa pitää silmällä.

Onko normaalia, että kuukautiset ovat näin runsaat ja kivuliaat? Ovatko kohdun lihaskyhmyt eli myoomat vaarallisia? Miten yleisiä ne ovat? Mistä tiedän, onko minulla myoomia? Mitä hoitoja on tarjolla? Myooma.fi –sivustolla vastataan näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Myoomia esiintyy 20–40 prosentilla 18–51-vuotiaista naisista. Joitakuita myoomat eivät haittaa lainkaan, sillä ne eivät aina aiheuta oireita. Toisilla taas oireet vaikuttavat ihmissuhteisiin, työelämään ja vapaa-aikaan, ja voivat mullistaa elämän täysin. 

Naiset kärsivät turhaan

– Kaikilla naisilla, jotka eivät käytä ehkäisyä, on kuukautiset. Kuukautisiin suhtaudutaan usein asiana, jota ”täytyy vain sietää”Ajatellaan, että ”verenvuoto ja kipu on luonnollista”. Joillain kuukautisvuoto on kuitenkin runsasta ja kipu ylittää normaalin rajat. Monet naiset ajattelevat, että oireita täytyy vain sietää, ja saattavat siksi kärsiä turhaan useita vuosia hakematta apua. -Läheskään kaikki eivät tiedä, että kyseiset oireet ovat myoomien yleisimpiä oireita, sanoo ylilääkäri, tri Helena Kopp Kallner Danderydin sairaalasta.

Tyypilliset oireet

Myoomat ovat kohdun lihaskudoksessa olevia lihassolu- ja sidekudoskyhmyjä, joita esiintyy yleisesti hedelmällisessä iässä olevilla naisilla. Yleisiä oireita ovat runsaat vuodot, anemia, alhaiset rauta-arvot, vatsakivut ja tiheä virtsaamistarve.  Myoomat voivat joskus myös vaikeuttaa raskaaksi tulemista.

Myoomista on niukasti tietoa verkossa 

– Myoomat ovat yleisiä ja huonontavat joidenkin naisten elämänlaatua, mutta tietoisuus asiasta on vähäistä. Myoomista on hyvin vähän tietoa verkossa. Haluamme lisätä tietoisuutta aiheesta, jotta yhä useammat naiset tietäisivät, että apua voi ja kannattaa hakea, toteaa toimitusjohtaja Mats Jonsson Gedeon Richter Nordics ‑yhtiöstä, joka pyrkii parantamaan naisten elämää.

Lääkeyhtiö Gedeon Richter pyrkii edistämään naisten terveyttä ja on laatinut Myooma.fi -sivuston. Vastaavan eurooppalaisen portaalin nimi on fibroidsconnect.com. Keväällä Myoomaopas julkaistaan myös muissa Pohjoismaissa: Tanskassa, Norjassa  ja Ruotsissa.

Lisätietoa Myoomaopas-sivustosta, myoomista ja hoitovaihtoehdoista antaa

Mats Jonsson, Gedeon Richter Nordics ‑yhtiön toimitusjohtaja, puh. 073-320 65 29
sähköposti mats.jonsson@gedeonrichter.eu

Liitetiedostot

Tietoa Gedeon Richter ‑yhtiöstä

Gedeon Richter pyrkii edistämään naisten terveyttä ja parantamaan naisten elämää. Pohjoismaissa yhtiö myy lääkkeitä ja tekee naistentautien tutkimusta. Gedeon Richterin pääkonttori sijaitsee Unkarissa, ja yhtiöllä on nykyään yli 11 000 työntekijää yli sadassa maassa. Pohjimmiltaan se on silti sama ihmisläheinen, intohimoinen yhtiö, jonka apteekkari Gedeon Richter perusti vuonna 1901. Pohjoismaissa yhtiöllä on yhteensä 24 työntekijää.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs