Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Nya webbtjänsten ActiveMEDI ger behändig tillgång till familjens hälsoinformation

Sisko-palvelut Leena Erola

Nya webbtjänsten ActiveMEDI ger behändig tillgång till familjens hälsoinformation

Pressmeddelande.
Publicerad: 10.09.2014 kl. 10:00
Utgivare: Sisko-palvelut Leena Erola

Solarch Oy

 

Tjänsten som lanseras i morgon erbjuder en lösning för att spara och underhålla hälsoinformation på webben. Tjänsten ActiveMEDI har som mål att främja behandling och förebyggande av sjukdomar, samt uppmuntra patienter att leva mer aktivt. De första i Finland att använda tjänsten är medlemmarna i Alzheimer Centralförbundet.

Den innovativa webbtjänsten framtagen av Solarch Oy i Helsingfors möjliggör hantering av personliga hälso- och vårduppgifter på webben. Tjänsten utgår från familjen som enhet, och gör det möjligt för användaren att behändigt följa med såväl den egna som familjemedlemmars hälsa och vård.

– Vi ville skapa en lösning som är mer än ett verktyg för att hantera hälsoinformation. ActiveMEDI ger familjerna möjlighet att aktivt främja det egna välbefinnandet utgående från aktuell och omfattande hälsoinformation, säger Solarch Oy:s grundare och verkställande direktör Alireza Hasanpour.

– I arbetet med att utveckla ActiveMEDI har vi utgått från gemensamma praktiska erfarenheter. Oro för sjuka anhöriga och önskan att delta i deras vård är vardag för de centrala medlemmarna i vårt team. Vårt mål är att förbättra livskvaliteten för patienter och deras närstående med hjälp av innovativ informationsteknologi.

Utöver lagring och underhåll av uppgifter ingår ett nödsituationskort i ActiveMEDI-tjänsten. Med hjälp av en QR-kod kan exempelvis personal inom akutvården snabbt få tillgång till kritisk information om en persons hälsa. Snart kommer det även vara möjligt att hålla koll på vårdåtgärder som utförts för en sjuk anhörig samt hålla kontakt med vårdarna.

Tjänsten bygger på gedigen kännedom om hälsobranschen

Tjänsten ActiveMEDI presenteras i morgon i samarbete med Alzheimer Centralförbundet. Förbundets medlemmar är de första att få tillgång till tjänsten. Innehållet i tjänsten som erbjuds dem är särskilt anpassat för patienter med minnessjukdom; bland annat ingår ett nödsituationskort med QR-koder samt uppföljning av resultaten av minnestest på webben.

– Det är möjligt att stödja en aktiv vardag för personer med minnessjukdom på flera olika sätt. Det nya nödsituationskortet är ett fönster till patientens hälsoinformation och underlättar vårdares arbete vid en plötslig sjukdomsattack eller andra nödsituationer, säger Alzheimer Förbundets verksamhetsledare Eila Okkonen.

Nära växelverkan med olika folkhälso- och patientorganisationer har varit centralt vid utarbetandet av ActiveMEDI. Solarch Oy:s rådgivande styrelseledamöter som är medicinska experter bidrar för sin del med aktuell och omfattande information om sjukdomar och deras behandling.

Tjänsten ActiveMEDI är inledningsvis tillgänglig på finska, svenska och engelska.

 

Mer information:

 

Solarch Oy

www.solarch.fi | www.activeMEDI.com

 

Verkställande direktör Alireza Hasanpour (engelska)

tfn 0504860865, alireza.hasanpour@solarch.fi

Marknadsföring Juha Hentilä (finska och svenska)

tfn 0408443535, juha.hentila@solarch.fi

 

Bilder och bakgrundsmaterial kan laddas ner på adressen www.solarch.fi/media

Solarch Oy är ett startup-företag i Helsingfors registrerat år 2012. Företaget vill uppmuntra till aktivitet i valet av lösningar för den egna hälsan och välbefinnandet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs