Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Muotoilun opiskelijat herättelevät aistimaan

Turun ammattikorkeakoulu

Muotoilun opiskelijat herättelevät aistimaan

Tiedote.
Julkaistu: 28.11.2014 klo 09:00
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Neuvontakeskus Kunnonkodissa on joulukuun ajan esillä MONIAISTINEN-näyttely, jossa kävijä pääsee tunnustelemaan, kuuntelemaan ja kokemaan millä tavoin maailma avautuu muistisairaan tai näkövammaisen näkökulmasta. 

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita tutustumaan Moniaistinen-näyttelyyn torstaina 4.12. klo 10 Kunnonkodissa (Ruiskatu 8, Turku). Tämän jälkeen näyttely on avoinna yleisölle koko joulukuun ajan.

Näyttelyn tärkeimpänä tavoitteena on tuoda erityisryhmille iloa ja helpotusta arkeen, mutta se pyrkii myös poistamaan kuilua erityisryhmien ja muun väestön väliltä.

Turun ammattikorkeakoulun muotoilun koulutusohjelman aikuisopiskelijoiden ryhmä on toteuttanut yhteistyössä Kunnonkodin kanssa moniaistisen näyttelyn. Opiskelijat ovat lähestyneet moniaistisuutta hyvin monenlaisista näkökulmista. Tässä projektissa opiskelijat ovat pyrkineet huomioimaan erityisesti visuaalisuutta, käytettävyyden kärsimättä.

Kantavana teemana koko projektissa on ollut tarjota erityisryhmille arjen luksusta yksinkertaisten uudenlaisten oivallusten kautta. Erityisesti näkövammaiset sekä muistisairaat on huomioitu suunnittelussa ja valmistuksessa, mutta näyttelytyöt on pyritty toteuttamaan siten, että jokainen näyttelyvieras saisi näyttelystä uusia oivalluksia. Moniaistinen näyttely pyrkii tuottamaan muotoilun keinoin uudenlaisia kokemuksia.

Yhteistyötä erityisryhmien kanssa

– Käyttäjälähtöisyys on tämän päivän trendi. Suunnittelussa pyrimme eläytymään asiakkaan maailmaan, jotta voisimme vastata parhaalla mahdollisella tavalla heidän tarpeisiinsa. On ollut kiinnostavaa huomata, miten esimerkiksi muistisairas vanhus saa elämäänsä väriä musiikin, taiteen ja luovan tekemisen kautta. Kun tämän yhdistää muotoilijan oivalluksiin, syntyy uusia innovatiivisia ratkaisuja, kertoo muotoilun opiskelija Maiju Kinnunen

 

Kunnonkoti on avoinna tilauksesta arkisin klo 9- 16.00.
Tiedustelut numerosta 040 355 0523.

 

 

Lisätiedot:

Maiju Kinnunen, muotoilun koulutusohjelman opiskelija,                              
Turun ammattikorkeakoulu, puh. 050 490 7290                                                                      maiju.kinnunen@students.turkuamk.fi

 

Kunnonkoti, Kirsi Karlsson puh. 040 355 0523
kunnonkoti@kunnonkoti.fi

  

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs