Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Muistoja ja kokemuksia mielisairaalasta -keruu kokoaa yhteen muistoja mielisairaaloista

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Muistoja ja kokemuksia mielisairaalasta -keruu kokoaa yhteen muistoja mielisairaaloista

Tiedote.
Julkaistu: 09.10.2014 klo 14:41
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Mielisairaalat ovat tavalla tai toisella kuuluneet monen suomalaisen elämään. Tuhannet ovat olleet niissä hoidettavina. Moni on niissä työskennellyt, ja monet ovat vierailleet niissä ystävää tai omaista tapaamassa. Mielisairaaloiden potilaat ja henkilökunta ovat myös saattaneet liittyä monella lailla paikkakuntalaisten elämään.

Tutkija Saara Jäntti ja Kulttuurisen mielenterveystutkimuksen verkosto Jyväskylän yliopistosta sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seura keräävät nyt mielisairaaloihin liittyviä muistoja. Muistoja ja kokemuksia mielisairaalasta -keruu jatkuu 31.5.2015 saakka.

Ensimmäinen kosketus mielisairaalaan on usein vahva kokemus. Potilaille ja hoitohenkilökunnalle mielisairaala voi kuitenkin olla arkinen elinympäristö, josta keruun järjestäjät toivovat kuvauksia. Myös sairaalapaikkakuntien asukkaiden muistot ja mielisairaaloihin ja niiden toimintaan liittyvät kokemukset kiinnostavat.

Kirjoitukset tallennetaan tutkijoiden käyttöön SKS:n arkistoon. Lisäksi otetaan vastaan mielisairaaloihin liittyviä valokuvia ja äänitteitä.

Vastaajien kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Vastausohjeet: http://www.finlit.fi/mielisairaalat

Lisätietoja:
SKS:n kansanrunousarkisto, p. 0201 131 240, keruu@finlit.fi
Saara Jäntti, saara.jantti@jyu.fi

____________________________________________________________________________________________________

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura tekee työtä monimuotoisen suomalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön puolesta. SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura ja yleishyödyllinen yhdistys, joka kerää ja tallentaa suomalaista kulttuuria ja kulttuuriperintöä, harjoittaa tieteellistä tutkimusta, tukee Suomen kirjallisuuden vientiä ja jakaa tietoa suullisesta ja kirjallisesta kulttuuristamme. SKS on Suomen suurin humanistisen tiede- ja tietokirjallisuuden kustantaja.
www.finlit.fi
www.facebook.com/suomalaisenkirjallisuudenseura
www.twitter.com/SKS_finlit

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs